Budućnost protiv Ludogoreca u 1. kolu kvalifikacija za LŠ, Bugari stižu u Podgoricu?

Budunost je izvučena kao domaćin, a utakmica bi se igrala u Podgorici samo ako Bugari dobiju dozvolu svoje Vlade da mogu da se vrate kući iz Crne Gore bez 14-dnevnog karantina

20256 pregleda 112 reakcija 34 komentar(a)
Budućnost je bila među nepovlšaćenim rivalima, Foto: Uefa
Budućnost je bila među nepovlšaćenim rivalima, Foto: Uefa

Crnogorski prvak Budućnost igraće protiv bugarskog Ludogoreca u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, odlučeno je žrijebom u Nionu.

Povezani članci

09. Avgust 2020.

Upoznajte "ludu šumu", rivala crnogorskog prvaka

Budućnost je izvučena kao domaćin, a utakmica će se igrati u Podgorici ako Bugari dobiju dozvolu svoje Vlade da uđu u Crnu Goru - odnosno, da mogu da se vrate kući bez 14-dnevnog karantina.

U redovnoj komunikaciji između klubova, iz Ludogoreca su saopštili administraciji Budućnosti da nemaju nikakve zabrane, te da mogu da doputuju u Crnu Goru - utakmica bi, dakle, trebalo da se igra 18. ili 19. avgusta na stadionu pod Goricom, ali čeka se potvrda Uefe.

Alternativno, ako Bugari ne budu mogli u CG, utakmica bi se igrala na neutralnom terenu, najvjerovatnije na Kipru, ali bi Ludogorec snosio 50 odsto troškova organizacije meča.

Kako god, Budućnost nije imala sreće na žrijebu, jer je od tri moguća rivala (Ludogorec, Kluž, Omonija), dobila protivnika sa najvećim koeficijentom i rejtingom.

Na listi nosilaca na žrijebu, šampion Bugarske je, naime, rangiran tik ispod Seltika, Astane i BATE Borisova.

Ludogorec, koji je čak devet puta zaredom osvajao titulu prvaka svoje zemlje, nekoliko puta igrao i grupnu fazu Lige šampiona, već je prije četiri godine gostovao u Podgorici, takođe u kvalifikacijama za LŠ.

Bugari su slavili protiv OFK Titograda 5:0 u ukupnom skoru - u Sofiji je bilo 2:0, a u pod Goricom 3:0.

Bonus video: