Roganović: Rival nepoznanica, ali i mi smo nepoznanica sami sebi

Golubovčani putuju u Andoru, na meč sa Engordanijem u pretkolu kvalifikacija za Ligu Evrope

2094 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Zeta je izvukla Engordani sa Andore, u svom prvom nastupu u najnižem rangu nekon evropskog takmičenja - pretkolu kvalifikacija za LE.

Na prvi pogled - povoljan žrijeb, bez obzira na to što će Golubovčani biti gosti, ali trener Dejan Roganović je vrlo oprezan:

"Rival je nepoznanica, imaćemo priliku narednih dana da ga analiziramo i bolje upoznamo, ali ono što znamo jeste da Anodra nije više topovska hrana, ni klupski ni na reprezentativnom nivou. Napredovali su", kaže Roganović.

Dodatni problem je - sadašnji tim Zete, koji se polako osipa...

"Da nam je ostao igrački kadar iz prošle sezone, ne bih imao bojazan - otišli bismo u Andoru sa jasnim ciljem da prođemo dalje. Sada smo, međutim, i sami sebi nepoznanica. Prelazni rok traje do 30. avgusta i nismo selektirali ekipu do kraja".

Zetu je napustio Nemanja Sekulić, koji je prešao u Budućnost, a sa ekipom ne treniraju ni prošlosezonski prvotimci Baošić, Milojko, Sopo, Bošnjak, Goranović i Jamoa. Svi oni traže inostrane angažmane.

Sa druge strane, došao je Vasko Kalezić iz Budućnosti, na korak od dolaska je i bek Aligrudić.

"Ući ćemo u evropski meč sa mladim sastavom, igračima koji još nisu afirmisani. Ali, to nije ništa novo za nas i probaćemo, kao i uvijek, da na pravi način reprezentujemo crnogorski klupski fudbal u Evropi. Daćemo maksimum", zaključio je Roganović.

Bonus video: