Zeta i Iskra - međusobni test pred put Andoru

Danas četiri meča 1. kola Telekom 1. CFL, Sutjeska čeka Petrovac, Podgorica sa OFK Titogradom

2775 pregleda 5 komentar(a)
Sa prošlosezonskog meča Iskra - Zeta, Foto: FK Iskra
Sa prošlosezonskog meča Iskra - Zeta, Foto: FK Iskra

Četiri preostala meča 1. kola Telekom 1. CFL igraju se danas, a na teren će još tri tima koje uskoro čekaju obaveze na evropskoj sceni.

Zeta i Iskra sastaju se na Trešnjici - obje ekipe, zanimljivo, naredne sedmice čeka putovanje u Andoru, na utakmice pretkola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Golubovčani i Danilovgrađani će evropske mečeve igrati čak i na istom stadionu u mikrodržavi na Pirinejima.

Razlika je u tome što će Zeta putovati u ponedjeljak, a igrati u utorak protiv Erdoganija, dok će fudbaleri Iskre na put u srijedu, jer je okršaj sa Santa Kolomom zakazan za četvrtak.

- Biće ovo dobar test trenutnih mogućnosti za obje ekipe pred put u Andoru - kaže Dejan Roganović, trener Zete.

Duel na Trešnjici počinje u 20 časova.

Zeta je oslabljena - nakon Nemanje Sekulića, koji je potpisao za Budućnost, otišao je i 23-godišnji Stefan Vukčević, koji je novi član azerbejdžanske Gabale. Nema ni Sopa, Baošića, Bošnjaka, Goranovića...

- Pretrpjeli smo velike promjene, ostali bez nekoliko igrača koji su iznijeli teret iz prošle sezone, ali vjerujem da su i momci na koje računam spremni za start domaćeg prvenstva i evropski izazov. Prelazni rok traje do 31. avgusta i vjerujem da ćemo do tada kompletirati ekipu i da ćemo i ove sezone imati šta da pokažemo - kaže Roganović, koji od novih igrača računa na golmana Igora Mrvaljevića, desnog beka Aleksandra Milića i krilnog napadača Vaska Kalezića.

Iskra će imati dva dana više od Zete da se pripremi za debi u Evropi, a u prvenstveni okršaj ulazi sa mnogo sređenijom situacijom oko igračkog kadra. Danilovgrađani su zadržali prošlogodišnji kostur tima koji je napravio najveći uspjeh u istoriji kluba, čak su se i pojačali.

- Potpuno spremni dočekujemo sezonu koja će biti još zahtjevnija od prethodne - kaže trener Aleksandar Nedović.

Za početak, zgusnut raspored...

- Zeta i dalje ima sastav za respekt, iako je napustilo nekoliko kvalitetnih igrača. Što se nas tiče, mi želimo da već na startu svima stavimo do znanja da imamo visoke ambicije i da nismo slučajno bili treći prošle sezone - dodaje Nedović.

Sutjeska, koju za dvije sedmice čeka evropski start, takođe u 20 sati dočekuje Petrovac. Biće to drugi debi povratnika na trenersku klupu Nikšićana, Dragana Radojičića.

- Fokusirani smo na prvi meč, a Petrovac nije naivna ekipa. Moramo da damo sve od sebe ako želimo da uspješno otvorimo prvenstvo. Idemo stepenicu po stepenicu, ne bih sada govorio o dugoročnim ambicijama - kazao je Radojičić.

Podgorica i OFK Titograd se u 20 sati sastaju na “DG areni”. Jezero se nakon deceniju vraća u elitu, a prvi meč odigraće na neutralnom terenu u Beranama - gost je Rudar, a meč počinje u 17.30.

Parovi

Jezero – Rudar 17.30

Sutjeska – Petrovac 20

Podgorica – OFK Titograd

Zeta - Iskra

Petak

Dečić – Budućnost 2:0

Bonus video: