Barsa sprema totalnu rekonstrukciju: O statusu petorice igrača se ne raspravlja, ostali mogu da idu

"Mundo deportivo" danas donosi informaciju da se u Barsi sprema veliki remont, da je mali broj igrača čija je budućnost na "Nou kampu" te da su vrata otvorena velikom broju fudbalera.

12342 pregleda 2 komentar(a)
Poraz od Bajerna zabolio: Igrači Barselone, Foto: Beta/AP
Poraz od Bajerna zabolio: Igrači Barselone, Foto: Beta/AP

Debakl Barselone u Ligi šampiona i dalje je glavna tema svih sportskih medija - "blaugrana" je doživjela poraz kakav se ne pamti, primila osam golova u četvrtfinalu Lige šampiona i natjerala sve u klubu da dobro razmisle o narednim potezima.

A narednim potezima u Kataloniji bavi se "Mundo deportivo". Ovaj list danas donosi informaciju da se u Barsi sprema veliki remont, da je mali broj igrača čija je budućnost na "Nou kampu" te da su vrata otvorena velikom broju fudbalera.

Leo Mesi, Frenki de Jong, Mark-Andre Ter Štegen, te mladi Ansu Fati i Riki Puig su fudbaleri oko čijeg statusa se ne raspravlja. Oni su igrači Barse i tako će ostati narednih godina. Mesiju, doduše, ugovor ističe narednog ljeta, a sve su glasnije priče o njegovom odlasku...

Kada je riječ o ostalim igračima, "Mundo deportivo" piše da su u vrhu kluba spremni na rezove, te da svi igrači, za koje dođe dobra ponuda, mogu otići. U Upravnom odboru spremni su i na raskid nekih ugovora, u slučaju da ne bude adekvatnih ponuda.

Klub će na sve načine pokušati da se rastane sa Samuelom Umtitijem. Francuski reprezentativac je došao prije četiri godine iz Liona za 25 miliona eura, ali se nije naigrao. Što zbog silnih povreda, što zbog loše forme. Ugovor mu ističe 2023. a klub nije zadovoljan njegovim ponašanjem van terena.

Slična situacija je i sa Osmanom Dembeleom kojeg Barsa želi pošto-poto da proda. On je stigao 2017. iz Borusije Dortmund za ogromnih 138 miliona eura, a česte povrede i loše ponašanje van terena uslovili su da klub očajnički traga za kupcem. Izvjesno je da za njega uloženi novac neće dobiti, ali će pokušati da izvuku što više para.

Još jedan igrač koji je odavno pred izlaznim vratima je Ivan Rakitić. Odavno se piše da će Hrvat napustiti klub, ali nikako da ode. Rakitić je bio voljan da se vrati u Sevilju, međutim klub iz Andaluzije nije želio da plati obeštećenje. Što je sportski direktor "rihiblankosa", Monći jasno i stavio do znanja. Rakitiću ugovor ističe narednog ljeta.

U klubu nije siguran ni Đordi Alba, piše "Mundo deportivo". Njemu ugovor ističe za četiri godine, a Katalonci će saslušati sve ponude. U Albinom ugovoru postoji izlazna kaluzula od 500 miliona eura, ali je jasno da će za njega, u slučaju razlaza, klub dobiti, mnogo, mnogo manje.

Opremu Barse će vjerovatno razdužiti i Serhi Roberto, Semedo i Arturo Vidal. Sve su to igrači, koje je lako zamijeniti, piše španski list.

Takođe, kada se priča o odlascima sa "Nou kampa" neizostavno je ime Antoana Grizmana. Francuz je svega godinu dana u klubu, koji će saslušati sve ponude za napadača. Spominje se PSŽ kao zainteresovana strana, ali Francuzi ne bi pristali na uslove Barselone.

Grizman se nije naigrao prethodne sezone, spominjalo se i da ga Mesi ne želi u klubu, da komuniciraju samo na terenu. A Mesijeva riječ se uzima sa posebnom pažnjom.

I na kraju Luis Suares. Urugvajac ulazi u posljednju godinu ugovora, u kojem postoji klauzula prema kojoj bi, u slučaju da odigra preko 60 odsto utakmica naredne sezone saradnja automatski bila produžena. A napadač ima 33 godine i Barsa bi ga rado prodala, te novac uložila u dovođenje Lautara Martinesa iz Intera.

Trener Kike Setijen je već bivši, iako nema još zvanične informacije. "Mundo" piše da je jedan od kandidata za klupu Ronald Kuman. Holanđanin je igračka legenda Katalonaca, čovjek koji je golom u finalu 1992. Barsi donio prvu titulu evropskog šampiona i koji bi pokušao da probudi uspavanog giganta.

A španski gigant je sudeći prema riječima Đerara Pikea na dnu. I Pike se ponudio da ode iz kluba nakon poraza od Bajerna.

Slijede dani velikih odluka.

Povezani članci

16. Avgust 2020.

Kako je bavarski gigant poslao Barsu na remont

Bonus video: