Zećani negativni na koronavirus, novi testovi po slijetanju u Španiju

Današnji testovi su obavljeni u skladu sa Uefinim protokolom "Povratak igre", koji podrazumijeva da testovi uoči meča ne smiju da budu stariji od 72 sata

15642 pregleda 29 reakcija 3 komentar(a)
Fudbaleri Zete, Foto: Savo Prelević
Fudbaleri Zete, Foto: Savo Prelević

Svi fudbaleri i članovi stručnog štaba Zete, kao i funkcioneri kluba, bili su negativni na testovima na koronavirus, koji su obavljeni danas.

Ekspedicija iz Golubovaca će, tako, u ponedjeljak ujutro čarterom letom iz Podgorice poletjeti za Đironu, gdje ih čeka još jedna runda testiranja.

Današnje testiranje je obavljeno u skladu sa Uefinim protokolom "Povratak igre", koji podrazumijeva da testovi uoči meča ne smiju da budu stariji od 72 sata.

Testovi u Đironi (Španija) se obavljaju zbog pravila koja važe za državljane zemalja koje nisu članice Evropske unije.

Nakon prvih testova dozvoljen je put u Španiju, a nakon drugih, ukoliko budu negativni - Zeta bi autobosom trebalo da krene ka Andori, državici na Pirinejima, gdje se u utorak od 20 sati sastaje sa Engordanijem u meču pretkvalifikacija za Ligu Evrope.

Jedan pozitivan test u organizovanoj grupi, u zemlji članici EU, može da stvori ogromne probleme.

Šampion Kosova Drita je prije četiri dana izgubila službenim rezultatom od Linfilda iz Sjeverne Irske finale pretkvalifikacija za Ligu šampiona, jer su dva igrača bila pozitivna na koronavirus. Utakmica se igrala u Švajcarskoj, a tamošnje vlasti su odlučile da cijeli tim pošalju u karantin.

U timu Zete neće biti Eloma Kođa Nijaveđija, fudbalera iz Toga, koji nije dobio vizu za ulazak u Španiju.

Bonus video: