Tuhel nahvalio Nagelsmana, ali naglasio: Teško je spremiti taktiku za Nejmara i Mbapea

"Zaista nisam mogao da zamislim da ćemo se naći na ovom mjestu. Ali, Julijan je bio mlad i ambiciozan, vidjelo se da je jako talentovan. Sjajno je vidjeti ga na ovom nivou. Njegov tim je odlično spreman, a on je izuzetan taktičar i sigurno ništa nije prepustio slučaju", rekao je Tuhel na pres konferenciji

4876 pregleda 0 komentar(a)
Tuhel i Mbape, Foto: REUTERS
Tuhel i Mbape, Foto: REUTERS

Prvi finalista Lige šampiona biće poznat sjutra veče, nakon meča Pari Sen Žermen – Lajpcig.

Ko god da pobijedi ispisaće istoriju, jer će biti debitant u finalu.

I dok je Pari Sen Žermen očekivano u završnici, Lajpcig je iznenadio Atletiko, ali i pokazao da ima tim, igru i sistem kojim može da parira i “svecima”.

Biće to zanimljiv i trenerski duel, dvojice njemačkih stručnjaka – Tomasa Tuhela i Julijana Nagelsmana.

Njih dvojica su sarađivala prije 12 godina u Augsburgu. Tuhel je bio prvi trener, a tada 20-godišnji Nagelsman član stručnog štaba zadužen za skautiranje rivala.

"Zaista nisam mogao da zamislim da ćemo se naći na ovom mjestu. Ali, Julijan je bio mlad i ambiciozan, vidjelo se da je jako talentovan. Sjajno je vidjeti ga na ovom nivou. Njegov tim je odlično spreman, a on je izuzetan taktičar i sigurno ništa nije prepustio slučaju", rekao je Tuhel na pres konferenciji.

On je najavio da bi Kilijan Mbape, koji je u Lisabon došao povrijeđen i igrao pola sata protiv Atalante, mogao da bude u timu od prvog minuta.

"Naša snaga su Nejmar i Mbape. Različiti su igrači, a tako se dobro dopunjuju. Nejmar je sjajan sa loptom, ima viziju, Kilijan brz i pametan. Za njih je teško naći rješenje, a njihov i naš motiv je veliki, jer osjećamo da imamo veliku šansu", kazao je Tuhel.

Bonus video: