Evo koliko je zaradila Zeta plasmanom u kvalifikacije za LE

U Andora la Velji, na stadionu “Komunale”, na talonu je bilo 240 hiljada za prolaz u 1. kolo, pošto su i Zeta i Engordani već obezbijedili po 220 hiljada samim nastupom u pretkvalifikacijama

13626 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Fudbaleri Zete obezbijedili su plasman u 1. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, izborili put u Luksemburg i duel sa Progres Niderkornom naredne sedmice, ali i osigurali ček od 460 hiljada eura iz nagradnog fonda Uefe!

U Andora la Velji, na stadionu “Komunale”, na talonu je bilo 240 hiljada za prolaz u 1. kolo, pošto su i Zeta i Engordani već obezbijedili po 220 hiljada samim nastupom u pretkvalifikacijama.

Izabranici Dejana Roganovića prigrabili su nagradu - iako oslabljeni u odnosu na prošlu sezonu, pokazali su da je razlika između četvrtoplasiranog crnogorskog i trećeplasiranog tima iz Andora i dalje, ipak, velika...

Eventualna pobjeda u Luksemburgu i plasman u drugo kolo kvalifikacija donijela bi dodatnih 260 hiljada. Neće, ipak, biti lako protiv Progresa, ekipe koja je prije nekoliko sezona eliminisala Glazgov Rendžers.

Sve ekipe koje učestvuju u evropskim takmičenjima dobile su ovog ljeta, takođe, dodatna sredstva od Uefe kako bi u uslovima pandemije finansirale čarter-letove.

Najveći evropski uspjeh u istoriji Zeta je ostvarila 2012. godine kada je dogurala do plej-of faze kvalifikacija za Ligu Evrope, gdje je eliminisana od PSV Ajndhovena.

Nagrade Uefe tada su bile manje, pa je Zeta za tri preskočene prepreke dobila od Uefe približno isto novca kao ovog ljeta za plasman u kvalifikacije za LE!

Bonus video: