Korona jača od kosovskog fudbala: Priština uzalud drugi put dolazila na Gibraltar

Fudbaleri Prištine su ostali u hotelu, utakmica je otkazana, a sada se čeka odluka Uefe, koja je praktično već poznata - 3:0 za Linkoln i prolaz u narednu rundu

13816 pregleda 48 reakcija 2 komentar(a)
Sudije i fudbaleri Linkolna na stadionu, Foto: Twitter
Sudije i fudbaleri Linkolna na stadionu, Foto: Twitter

Pravi korona-horor doživjela je Priština, koja će, na kraju, vjerovatno biti bez borbe eliminisana iz Lige Evrope.

Nakon što je prvi tim spriječen da u četvrtak igra meč sa Linkolnom sa Gibraltara, zbog pozitivnih slučajeva koronavirusa, UEFA je dozvolila Prištini da napravi presedan i formira ekipu sastavljenu od pozajmljenih igrača iz drugih kosovskih klubova.

Ekipa je skupljena i taj, neobični sastav sa negativnim testovima Instituta za javno zdravlje Kosova, stigao je juče na Gibraltar, kako bi danas od 18 sati odigrao meč pretkvalifikacija za Ligu Evrope.

Testovi urađeni na Gibraltaru, koje je uradila ovlaštena Uefina laboratorija Sinlab, pokazali su, međutim, osam pozitivnih slučajeva.

I opet isto kao u četvrtak - Priština nije mogla da igra, s tim da su se fudbaleri Linkolna ovoga puta pojavili na stadionu.

Fudbaleri Prištine su ostali u hotelu, utakmica je otkazana, a sada se čeka odluka Uefe, koja je praktično već poznata - 3:0 za Linkoln i prolaz u narednu rundu.

Na isti način kosovska Drita je izgubila utakmicu sa Linfildom u pretkvalifkacijama za Ligu šampiona.

Isti slučaj se dogodio juće na Farskim ostrvima, kada rezervni i omladinski sastav Slovana iz Bratislave nije mogao da igra utakmicu sa Klaksvikom.

Slovački prvak je poslao drugi tim, nakon što je u utorak fizioterapeut prve ekipe bio pozitivan na koronavirus, a svi članovi kluba, odlukom lokalnih vlasti, stavljeni u karantin...

Bonus video: