Tuhel ponosan na ekipu: Sreća je imala veliku ulogu

Pari Sen Žermen je prvi put u klupskoj istoriji igrao u finalu Lige šampiona i izgubio je od Bajerna 1:0

2458 pregleda 0 komentar(a)
Tuhel, Foto: AP
Tuhel, Foto: AP

Trener Pari Sen Žermena Tomas Tuhel rekao je da je ponosan na svoju ekipu, kojoj je, kako je naveo, falilo efikasnosti, u finalu Lige šampiona.

"Ostavili smo srce na terenu. To se može očekivati u finalu, ništa više, ne možete kontrolisati rezultat. Imao sam utisak da će prvi gol na utakmici odrediti pobjednika finala. Ponosan sam na način, na naš mentalitet. Način koji smo igrali utakmicu, to je sve što trener može da traži od svoje ekipe. Razočaran sam, ali ne previše", rekao je Tuhel.

Pari Sen Žermen je prvi put u klupskoj istoriji igrao u finalu Lige šampiona i izgubio je od Bajerna 1:0.

"Uvjeren sam, da smo mi postigli prvi gol, pobijedili bismo sa 1:0. Ali, nedostajalo nam je efikasnosti, to je sve. Želimo da Nejmar i Mbape postignu golove, ali to ne možemo stalno da tražimo. Ponosan sam jer je Nej dobro odigrao, pokazao je svoj mentalitet. Kilijanu je bilo teško, bio je ozbiljno povrijeđen, propustio je mnogo treninga. Čudo je što je bio sa nama. To su sve detalji. Ista utakmica, suprotan rezultat, to je bilo prilično moguće", naveo je Tuhel.

"U poslednjih nekoliko nedjelja smo pokazali sve što je potrebno da osvojimo titule. Moramo da prihvatimo i to da igramo utakmicu u kojoj sreća ima veliku ulogu. U finalu 0:1 protiv jednog od najjačih klubova Evrope, možda i najjačeg zbog sjajnog tima... Moramo da zadržimo taj kvalitet kako bismo nastavili istim putem", dodao je trener pariske ekipe.

Upitan da li ostaje u klubu, Tuhel je odgovorio:

"Imam ugovor, ne znam ništa drugo".

Bonus video: