Koman: Neopisiva sreća, ali i bol u srcu

Pogodak odluke postigao je u 59. minuti Francuz Kingsli Koman

5257 pregleda 0 komentar(a)
Koman, Foto: REUTERS
Koman, Foto: REUTERS

Kanadski lijevi bek 19-godišnji Alfonso Dejvis ove sezone je briljirao u dresu Bajerna, jedan je od najzalužnijih za titulu prvaka Evrope.

"Ko bi ikad pomislio da će dječak iz Kanade osvojiti Ligu šampiona. Da sam to nekome rekao prije dvije godine, nitko mi ne bi vjerovao", izjavio je Dejvis.

Velike zasluge za trijumf Bavaraca nad PSŽ-om u finalu Lige šampiona ima kapiten Manuel Nojer, koji je svojim odbranama spriječio Parižane da prvi dođu do prednosti, a kasnije i do izjednačujućeg pogotka.

"Na startu smo malo bili ukočeni, ali uspjeli smo to da prebrodimo. Svako je dao svoj doprinos i nikad nisam toliko uživao. Velike zasluge pripadaju treneru Fliku i cijelom stručnom štabu", kazao je Nojer.

Pogodak odluke postigao je u 59. minuti Francuz Kingsli Koman.

"Znali smo da će PSŽ biti opasan u kontranapadima, ali trudili smo se da kontrolišemo utakmicu. Ovo je nevjerovatan osjećaj. Neopisivo sam srećan, ali zbog PSŽ-a sam i trunku tužan. Iako sam sto posto predan Bajernu, boli me srce", izjavio je Koman (24), koji je karijeru počeo u PSŽ-u, ali nije nikad dobio pravu priliku i od 2015. nosi dres Bajerna.

"Svi znamo kako smo krenuli u sezonu, ali to nas nije poljulalo. Očito je da ova ekipa ima veliki kvalitet, ali i karakter. Trener donosi odluke i kad su one ispravne, onda je najbolji, a kad su loše onda je najslabija karika", rekao je Bajernov napadač Tomas Miler.

Bonus video: