ispit za uefu

Korona-namještaljka? Slovan tvrdi da su Farani lažirali testove, UEFA eliminisala i Prištinu

Utakmica je dva puta bila zakazivana i dva puta otkazana, jer su prvo fizioterapeut, a zatim i dva čana ekipe iz Slovačke bili pozitivni na testovima koji su urađeni u Toršavnu

6059 pregleda 0 komentar(a)
Foto: UEFA
Foto: UEFA

UEFA je prelomila i donijela odluku oko neodigrane utakmice prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, između Klaksvika sa Farskih Ostrva i Slovana iz Bratislave - u narednu rundu ide Klaksvik, koji je dobio meč službenim rezultatom 3:0.

Utakmica je dva puta bila zakazivana i dva puta otkazana, jer su prvo fizioterapeut, a zatim i dva čana ekipe iz Slovačke bili pozitivni na testovima koji su urađeni u Toršavnu.

Lokalne vlasti su, zbog toga, cijelu ekspediciju Slovana stavile u karantin i timu nije bilo dozvoljeno da igra utakmicu ni u utorak, ni u subotu.

Slovan je ranije danas objavio da su svi igrači i članovi stručnog štaba na testovima koji su urađeni po povratku sa Farskih ostrva bili negatovni.

Slovan optužuje domaćina da je lažirao rezultate kako se utakmica ne bi igrala.

"Rezultati pokazuju da smo ispravno mislili da vlasti na Farskim Ostrvima namjerno nisu dozvolili da se meč odigra. Poslali smo Uefi rezultate testova, kao argument da nas zaštiti od prevare farskih vlasti", naveo je direktor kluba Ivan Kmotrik. 

Klaksvik će u drugom kolu igrati sa švajcarskim Jang Bojsima. 

UEFA je istim rezultatom registrovala meč između Linkolna i Prištine u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Kao i Slovan, i Priština je dva puta pokušavala da igra utakmicu sa Linkolnom na Gibraltarom, ali je meč oba puta otkazan zbog slučajeva koronavirusa u timu sa Kosova.