Žang "deaktivirao" bombu: Konte ostaje trener Intera

"Na temeljima koji su već postavljeni, nastavićemo zajedno da gradimo“, saopštio je milanski klub

3528 pregleda 0 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Nema promjena u Interu, objavio je milanski klub.

Antonio Konte ostaje na klupi - to je epilog sastanka koji je trajao više od tri sata, a kojem su uz trenera prisustvovali i predsjednik Stiven Žang, direktori Đuzepe Marota, Pjero Auzilio i Alesandro Antonelo.

Konte je indirektno najavljivao rastanak nakon poraza od Sevilje u finalu Lige Evrope, navodno zato što nije dobio garancije da će u ljetnjem prelaznom roku Inter dovesti pojačanja koja želi.

Spekulisalo se i da je u lošim odnosima sa Marotom i Auzilijom, ali sada je definitivno da Inter ne mijenja trenera koji je došao prošlog ljeta.

Kako je objavio novinar Đanluka di Marcio, u klubu ostaju i Marota i Auzilio.

"Sastanak između čelnika kluba i Antonija Kontea je bio konstruktivan na temu kontinuiteta rada i dijeljenja zajedničke strategije. Na temeljima koji su već postavljeni, nastavićemo zajedno da gradimo“, stoji u kratkom saopštenju Intera.

Konte je vjerovatno dobio određene garancije da će mu biti dozvoljeno da sprovede u djelo ideje.

Po onome što se mjesecima pisalo u medijima - želi dolazak Edina Džeka, u igri su i N'Golo Kante i Arturo Vidal, a sada je pod velikim znakom pitanja ostanak Milana Škrinjara i Kristijana Eriksena.

Inter je već doveo Ašrafa Hakimija, a drugo pojačanje bi trebalo da bude talentovani vezista Breše Sandro Tonali.

Epilog sastanka Kontea i uprave je čekao Masimilijano Alegri, a sada postoji mogućnost da bivši trener Juventusa karijeru nastavi u Pari Sen Žermenu.

Bonus video: