Vidić: Sa Aleksisom u napad na Ligu šampiona

„Nikada ne odustajemo od titule, ali vjerujem da je Liga šampiona realniji cilj i da su nam šanse dobre“, rekao je nekadašnji srpski defanzivac
342 pregleda 0 komentar(a)
Nemanja Vidić, Foto: Twitter
Nemanja Vidić, Foto: Twitter
Ažurirano: 25.01.2018. 17:21h

Nemanja Vidić, legendarni štoper Mančester junajteda, kaže da je i on poput navijača „crvenih đavola“ uzbuđen zbog dolaska Aleksisa Sančesa na „Old traford“.

„I ja sam, poput navijača, uzbuđen. On je igrač koji je igrao u nekoliko vrhunskih klubova, ima iskustvo, osvajao je trofeje, igrao Ligu šampiona... Svakako dobar posao za nas, jer će on donijeti nešto drugačije našem timu“, istakao je nekadašnji reprezentativac SRJ, SCG i Srbije.

Sjajni čileanski napadač stigao je prije nekoliko dana u razmjeni igrača sa Arsenalom, koji je za jednog od svojih najboljih igrača dobio Henriha Mhitarjana.

„Kada, kao klub, želite igrača poput Aleksisa, ne razmišljate da li ga žele Siti, Barselona ili neko treći. Jedino o čemu mislite jeste da će on napraviti razliku, što i jeste slučaj sa njim. Donijeće promjenu i poboljšaće igru tima, pomoći će timu da 'raste'. Drago mi je što je potpisao, a sada svi čekamo da vidimo kako će početi da igra“, jasan je Vidić.

Slavni defanzivac smatra da ekipa Žozea Murinja fokus u finišu sezone treba da prebaci na Ligu šampiona, u kojem u četvrtfinale sredinom februara igra dvomeč sa Seviljom.

„Mislim da trenutna situacija nalaže da se koncentrišemo na Ligu šampiona, imajući u vidu koliko bodova viška ima Siti. Naravno, mi nikada ne odustajemo od titule, ali vjerujem da je Liga šampiona realniji cilj i da su nam šanse dobre“.

Vidić je pohvalio i svog nekadašnjeg saigrača i učenika Fila Džonsa, koji igra sve bolje, kao i kompletna odbrana Junajteda, na čelu sa fenomenalnim Davidom de Heom.

„Oduvijek sam mislio da je Fil vrhunski igrač, ali je imao zaista mnogo problema sa povredama. Veoma sam srećan zbog njegove trenutne forme. Pritom, nije samo on bio povređen, već nekolicina defanzivaca, ali se situacija značajno popravila. Viktor Lindelef takođe raste i vjerujem da je i on važan za tim... Igramo mnogo mečeva i važno je da igrači, a pogotovo defanzivci, budu zdravi“, zaključio je Vidić.

Bonus video: