Zeta u Luksemburgu ima pravo da sanja

Prepuštamo ulogu favorita protivniku, ali se ne plašimo - kaže trener Golubovčana Dejan Roganović pred gostovanje Progresu u Luksemburgu (18.30) u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope

3086 pregleda 5 komentar(a)
Zeta će u Luksemburgu biti jača za Sopa, Foto: L. Zeković
Zeta će u Luksemburgu biti jača za Sopa, Foto: L. Zeković

Engordani iz Andore je brzo zaboravljen, fudbalere Zete čeka mnogo veći izazov u nastavku ljeta - u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope se sastaju sa Progresom u Luksemburgu.

Golubovčani su prije osam dana protiv Engordanija slavili 3:1 golovima Ivana Vukčevića, Mijata i Lazara Lambulića i time učinili da kasa kluba s Trešnjice bude punija za najmanje 460 hiljada eura.

Sada crnogorski predstavnik sanja još jedan internacionalni uspjeh, a u meču koji počinje u 18.30 biće jači za iskusnog Alfonsa Sopa, kao i Eloma Kođa...

- Jasno je da je protivnik favorit u ovoj utakmici, pogotovo zato što je domaćin. Ali, mislim da imamo sve preduslove da odigramo dobar meč, pa da vidimo koliko možemo. Ne plašimo se, nema razloga - rekao je trener Zete Dejan Roganović.

Apetiti su porasli nakon izdanja u Andori, plasman u drugo kolo kvalifikacija bi bio ogroman rezultat.

- Vidjeli smo svoju šansu u Andori, imali smo ambicije da prođemo to pretkolo i uspjeli smo. Sada znamo da nas čeka mnogo teže gostovanje. Progres je tim koji je do pauze u tamošnjem šampionatu bio drugoplasirani, koji ima odlične domaće igrače, ali i veliki broj internacionalaca. Nismo u situaciji da prijetimo nikom u evropskim utakmicama, ali sigurno se nećemo unaprijed predati. Pogotovo što smo u odnosu na duel u Andori jači za Sopa i Kođa, koji je pošao s ekipom, ali vidjećemo da li će i koliko igrati - ističe Roganović.

Na šta je spreman Progres može da bude jasno kada se pogleda start sezone 2017/18, takođe u prvom kolu kvalifikacija za LE. Luksemburžani su tada eliminisali škotski Rendžers - u Glazgovu su poraženi 1:0, da bi u revanšu na svom terenu pobijedili rezultatom 2:0 i režirali veliko iznenađenje.

- Nije Progres bez iskustva, daleko od toga. Ima nekoliko igrača porijeklom s naših prostora, ima i Francuze, momka koji je na pozajmici iz Borusije iz Dortmunda (Kempes Tekjela). Fudbal u Luksemburgu je napredovao, i reprezentativni i klupski. Znamo i da je Didelanž u posljednjih nekoliko godina dva puta igrao grupnu fazu Lige Evrope. Sve to govori da moramo da prepustimo ulogu favorita rivalu, a možda i rasterećenost učini da odigramo preko granica mogućnosti - kaže Roganović.

Zeta će večeras odigrati četvrtu utakmicu za 12 dana, a ovo joj je treće gostovanje.

- Raspored nam definitivno nije naklonjen, ali na te stvari ne možemo da utičemo. Odigrali smo samo jednu utakmicu na svom terenu, imali put do Andore, sada u Luksemburg, u domaćoj ligi smo putovali u Berane... Sve to utiče na svježinu, ali očekujem da moji igrači to prevaziđu kada počne utakmica. Moramo da uradimo sve da još jednom na pravi način predstavimo klub i crnogorski fudbal - zaključio je Roganović.

Bonus video: