Zeta pala u Luksemburgu: Napadač Borusije Dortmund eliminisao Golubovčane

Progres slavio 3:0, crnogorski tim propustio tri velike šanse

19178 pregleda 82 reakcija 22 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Zetina evropska sezona je završena u Luksemburgu - Progres je opravdao ulogu favorita u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope i slavio rezultatom 3:0.

Hrabar početak Golubovčana stvorio je dvije dobre prilike pred golom domaćina, a samo nekoliko minuta nakon što je Srđan Krstović u želji da asistira Mijatu Lambuliću pogodio spoljnji dio stative, Zeta je i primila gol.

Igrao se 11. minut kada je pukla odbrana tima Dejana Roganovića, a napadač Kempes Valdemar Tekjela rutinski matirao Zorana Akovića.

Od tog momenta, utakmica se potpuno promijenila. Zeta je izgubila hrabrost i sigurnost, a Progres znao šta želi i kako da do toga dođe.

Meč je definitivno prelomljen početkom nastavka kada je Zvonko Ceklić bespotrebno skrivio penal nad Tekjelom, igračem koji je na platnom spisku Borusije iz Dortmunda.

Tekjela nije pogriješio sa bijele tačke, pa je već u 55. minutu postalo jasno da Zeta ne može da izbjegne eliminaciju, mada je u posljednjih dvadesetak minuta popravila utisak.

Crnogorski predstavnik je stvorio nekoliko situacija pred golom protivnika, a blizu pogotka je bio u 73. minutu (izblokirani su u istoj akciji Ognjen Đinović, pa Aleksandar Milić), a onda i u 80. kada su promašivali Lazar Lambulić, Milić i Kođo Nijaveđi.

Kada se ispromašivala Zeta je primila još jedan gol - u sudijskoj nadoknadi se upisao Sebastijan Til iz slobodnog udarca.

PROGRES - ZETA 3:0 (1:0)

Diferdanž - Gradski stadion. Sudija: Rahim Hasanov (Azerbejdžan). Strijelac: Tekjela u 11. i 55. iz penala, Til u 92. minutu. Žuti kartoni: Holc, Laterca, Habas, Latić (Progres), Đinović, Tuzović, Vukčević (Zeta).

Progres: Flaus - Laterca, Ferino, Skenderović, Karajer - Latić (86. Šala) - Til, Tekjela, Silaj, Holc (67. Muratović) - Habas (78. Luisi).

Zeta: Aković - Milić, Tuzović, Ceklić (67. Đurović), Đinović - Milojko, Sopo - Vukčević, Krstović, Kalezić (55. Kođo) - Mi. Lambulić (55. L. Lambulić).

Bonus video: