Kapiten Junajteda: Strahovao sam za život, tukli su me po nogama...

On je u utorak dobio uslovnu kaznu od 21 mjeseca i 10 dana, jer je proglašen krivim za nanošenje tjelesnih povreda, pokušaj mita i napada na službena lica

5713 pregleda 2 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Kapiten Mančester junajteda Hari Megvajer kazao je kako se plašio za život kada ga je uhapsila policija na grčkom ostrvu Mikonos i da je mislio kako je kidnapovan.

On je u utorak dobio uslovnu kaznu od 21 mjeseca i 10 dana, jer je proglašen krivim za nanošenje tjelesnih povreda, pokušaj mita i napada na službena lica.

"Izvinjenje se uputi kada ste uradili nešto loše, a ja ne osjećam da ga dugujem bilo kome. Očigledno situacija je bila teška za jedan od najvećih klubova na svijetu i žao mi je što su klub i navijači prošli kroz ovo, ali ja nisam uradio ništa pogrešno", rekao je Megvajer za BBC.

Kaže da je pretrpio torturu.

"Našao sam se u situaciji koja se mogla dogoditi bilo kome i bilo gdje. Udarali su me po nogama, bio sam u panici. Strahu. Bojao sam se za svoj život. Znam šta se dogodilo te noći, znam istinu. Spustili smo se na koljena, podigli smo ruke u vazduh. I oni su samo počeli da nas udaraju. Stavili su mi lisice na jednu ruku. Potom su me udarali po nogama i govorili da je moja karijera gotova - 'Nema više fubala, više nećeš igrati", kazao je Megvajer.

"U tom trenutku pomislio sam - nema šanse da je ovo policija. Nisam imao pojma ko su oni. I pokušao sam da pobjegnem. Zbog toga su rekli da sam se opirao hapšenju i to je ujedno i navodni napad. Nije bilo udaraca šakama. Nisam vjerovao da su oni policija."

On je naglasio da je odahnuo kada je došao u ćeliju i da je u tom trenutku shvatio da je uhapšen, a da nije u pitanju otmica ili nešto slično.

Bonus video: