Dečić pod svjetlima reflektora: Noć za istoriju u Tuzima

Prvi rival pod svjetlima reflektora biće Jezero

5478 pregleda 3 komentar(a)
Stadion Dečića, Foto: FSCG
Stadion Dečića, Foto: FSCG

Fudbal se u Tuzima igra još od 1926. godine, a nova stranica u istoriji okrenuće se u subotu veče - prvi put će Dečić na svom terenu igrati pod reflektorima.

"Osjaćaj je sjajan, svi u klubu smo veoma ponosni što će Dečić prvi put u klupskoj istoriji igrati na svom terenu pod reflektorima. Ali, osim što nas sve ovo čini ponosnim, postavljanje reflektora samo je još jedan podstrek za nas da u narednom periodu radimo što više i bolje. Sada još više želimo da unaprijedimo infrastrukturu na našem stadionu", kaže za sajt FSCG Paljo Drešaj, predsjednik Dečića.

Klub iz Tuzi još jedan je u nizu koji je, u sklopu projekta osvjetljavanja crnogorskih stadiona, dobio reflektore. FSCG je do sada finansirao postavljanje reflektora na sedam stadiona, a investicija na stadionu Dečića prelazi iznos od 600 hiljada eura.

"Imamo perfektnu saradnju sa Fudbalskim savezom, koji radi velike stvari za fudbal u državi. Poznajem dobro fudbalske prilike u regionu, znam koliko FSCG više ulaže u klubove i infrastrukturu u odnosu na ostale saveze iz okoline, pa i šire", istakao je Drešaj.

U narednom periodu očekuje se početak izgradnje nove zapadne tribine na stadionu u Tuzima, takođe u saradnji sa Fudbalskim savezom Crne Gore.

"Projekat za izgranju nove tribine je skoro završen, nakon čega ćemo potpisati ugovore sa Fudbalskim savezom i Opštinom Tuzi. Ubrzo nakon tog birokratskog dijela, krenućemo u izgradnju tribine koja će mnogo značiti, ne samo za fudbal u Tuzima, nego i na nivou države. Očekujem da radovi počnu kroz nekoliko mjeseci", rekao je čelnik čovjek Dečića.

Prvi rival pod svjetlima reflektora biće Jezero.

Bonus video: