Abramovič ispunio Lampardove želje, ostala je još samo jedna

Čeka se dolazak Kaija Haverca iz Bajera

4192 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Još početkom 2020. godine Čelsi je objavio dolazak Hakima Ziješa iz Ajaksa, ali u tom momentu niko nije vjerovao da se spreman jedan od atraktivnijih transfer perioda za londonski klub.

Marokanac je bio samo početak, nakon toga Frank Lampard je maltene angažovao sve što je poželio - klub je pojačao Timo Verner, za njim i Ben Čilvel, a u posljednja dva dana i centralni bekovi - Malang Sar iz Nice i Tijago Silva.

"Došao sam zbog Lamparda", poručio je Silva, koji je danas potpisao jednogodišnji ugovor.

Sar će, kako je najavio Čelsi, otići na jednogodišnju pozajmicu, a ostala četvorica novajlija su, bez dileme, igrači od kojih se očekuje da unaprijede igru i utiču na bolje rezultate „plavaca”.

Čelsi, međutim, još nije završio s kupovinama, ostala je još jedna kockica da se sklopi napadački mozaik.

Čeka se još dolazak Kaija Haverca, mladog asa Bajera iz Leverkuzena čiji transfer bi trebalo da iznosi oko 100 miliona eura.

Dva kluba i dalje pregovaraju, ali su blizu dogovora. Čelsi bi trebalo da odmah plati „farmaceutima” 80 miliona eura, a preostalih 15 ili 20 kroz bonuse u narednih pet godina koliko bi Haverc ugovorom bio vezan za „Stamford bridž”.

Bonusi će zavisiti od Čelsijevih uspjeha u Premijer ligi, kao i od rezultata u Ligi šampiona...

Čelsi je za Vernera, Čilvela i Ziješa potrošio skoro 150 miliona eura (53+50+40), dok su Tijago Silva i Sar stigli bez obeštećenja nakon što su im istekli ugovori.

Sastav Čelsija bi po „Transfermarktu” na startu sezone trebalo da izgleda ovako (4-3-3):

Kepa Arizabalaga - Cezar Acpilikueta, Antonio Ridiger, Tijago Silva, Ben Čilvel - N’Golo Kante, Mateo Kovačić, Kai Haverc - Ziješ, Kristijan Pulišić, Verner.

Bonus video: