Hadžibegić zadovoljan i miran: Kada budemo ušli u Ligu B reći ću da smo napravili iskorak

"Imali smo sjajan ambijent, shvatili smo ozbiljnost situacije. Insistiram na tome, na kolektivu", kaže selektor "hrabrih sokola"

21958 pregleda 2 komentar(a)
Faruk Hadžibegić, Foto: Savo Prelević
Faruk Hadžibegić, Foto: Savo Prelević

Selektor Crne Gore Faruk Hadžibegić je mirno i bez euforije dočekao prvu pobjedu na klupi Crne Gore u zvaničnim mečevima.

"Sokol" su savladali Kipar 2:0 na startu grupe 1 C Lige nacija.

"Ne bih da upadnem u zamku poslije jedne pobjede, protiv Kipra, iako je bilo mnogo dobrih stvari. Ima i nekih koje moramo da popravimo. Kad budemo u grupi B, onda možemo da kažemo da smo napravili iskorak. Mi smo u grupi u kojoj sve četiri ekipe žele da idu u viši rang. Mi kao fudbalska nacija moramo da imamo takve ciljeve, mi želimo da pobjeđujemo, ali respektujemo sve rivale", rekao je Hadžibegić.

Stevan Jovetić je bio ključni čovjek, dvostruki strijelac na povratku u nacionalni tim, nakon dvije godine.

"Ako kažem da je Stevan Jovetić vrhunski igrač, neću reći ništa novo. Nažalost, nismo ga imali odavno, zbog povreda. On je važan kao igrač, ali možda još važniji i kao čovjek, kao neko ko pokreće grupu. Mi smo sa njim dobili mnogo i na terenu i van njega", rekao je Hadžibegić.

Grupa - to je riječ na kojoj je insistirao selektor nakon pobjede u Nikoziji.

"Zadovoljan sam kompletnim timom, koji je danas bio ovdje. Imali smo sjajan ambijent, shvatili smo ozbiljnost situacije. Insistiram na tome, na kolektivu. Mislim da smo odigrali vrlo ozbiljno, iako smo imali određene probleme zbog umora. Ali, ozbiljnost i disciplina - to je nešto što treba da nas vodi i ubuduće. Ispoštovali smo i dres, i navijače, i sve ljude koji nas prate", kaže Hadžibegić.

I nakon prvog trijumfa, ponovio je ono što je rekao kada je dolazio.

"Prezadovoljan sam pobjedom, ali iz srca kažem - ne tražim lično zadovoljstvo. Došao sam u momentu koji je bio težak za crnogorski fudbal. Cijenim povjerenje koje mi je ukazano. Mogu da ga vratim samo rezultatima i poštenim radom", istakao je Hadžibegić.

Bonus video: