liga nacija

Hadžibegić o Luksemburgu: Namazani, mangupi, iskusni - na nama je da odgovorimo

Biće to duel za prvo mjesto u grupi, nakon što su obje selekcije na startu upisale pobjede u gostima, protiv Kipra i Azerbejdžana

14776 pregleda 32 reakcija 6 komentar(a)
Savić i Hadžibegić, Foto: Savo Prelević
Savić i Hadžibegić, Foto: Savo Prelević

Fudbalska reprezentacija Crne Gore u utorak od 20 i 45 igra sa Luksemburgom drugi meč grupe 1 C Lige nacija.

Biće to duel za prvo mjesto u grupi, nakon što su obje selekcije na startu upisale pobjede u gostima, protiv Kipra i Azerbejdžana.

„Naš cilj je da sve uradimo da pređemo iz C u Ligu B. Pred početak sam rekao da je matematički tačno da nam za to treba šest pobjeda. Nakon svakog kola su nove kalkulacije. Mi sada imamo interesantnu situaciju, koja može da nam dozvoli malo više slobode u sjutrašnjem meču“, rekao je selektor Faruk Hadžibegić.

Luksemburg je bolji od Kipra...

„Igramo protiv direktnog konkurenta i neće biti lako. To je iskusna internacionalna ekipa, malo je tu igrača iz Luksemburga. To više nije "ona" selekcija Luksemburga, sada je to ekipa od igrača koji su rođeni vani, ima ih sa svih strana, ima i Južnoamerikanaca. "Namazana" su ekipa, pravi mangupi. Na nama je budemo lukaviji od njih, da ih uvedemo u naš ritam“, kazao je selektor.

Iz Luksemburga stižu poruke da je Crna Gora „jaki favorit“.

„Meni je drago da ljudi cijene našu ekipu, ali mi treneri smo takvi - uvijek nam je protivnik favorit, skidamo pritisak na taj način, iako, naravno ne mislimo tako. Oni su pobijedili u prvom meču u gostima, sada igraju kod kuće i nema dileme da se dobro osjećaju. Mislim da žele da prebace pritisak na nas, a na nama je da to prozremo i odgovorimo na pravi način“.

Dva meča u samo tri dana, uz četiri leta - sa fizičkog aspekta izuzetno zahtjevna utakmica igra se sjutra.

„Puno smo razgovarali sa igračima da vidimo kako se osjećaju. Oni ne mogu da poprave fizički spremu, već samo da dobiju svježinu. Radili smo na tome, nadam se da smo ih doveli u nivo da mogu da odigraju utakmicu dobrog ritma“, rekao je Hadžibegić, napomenuvši da je klima mnogo drugačija i pogodnija za igru nego na Kipru.

„Kada smo sletjeli tražili smo džempere, makar 15 stepeni je hladnije nego na Kipru, gdje je bilo i do 40. Bolje da je tako, ljepše je za igrati...".

A ko će igrati - još se ne zna.

„Imam 22 igrača i svi su spremni i motivisani. Vidjećemo kako ćemo sa Jovetićem, da li kao na Kipru, ali prije svega sam jako zadovoljan što su svi spremni i željni, i što mogu da računam i na Jovetića, Islamovića, Bećiraja, Jankovića...“, zaključio je Hadžibegić.