Nije to više "onaj" Luksemburg, ali Crna Gora želi bodove za 1. mjesto

C Liga nacija, grupa 1, derbi za 1. mjesto: Crna Gora bi pobjedom u Luksemburgu (20.45) napravila ključni korak ka prelasku u B Ligu nacija

11627 pregleda 115 reakcija 5 komentar(a)
Mijatović i Hadžibegić na konferenciji za novinare u Luksemburgu, Foto: Savo Prelević
Mijatović i Hadžibegić na konferenciji za novinare u Luksemburgu, Foto: Savo Prelević

Tri boda osvojena na Kipru predstavljaju dobar početak u C Ligi nacija, a ako večeras slavi i u Luksemburgu, onda bi moglo da se kaže da je crnogorska fudbalska reprezentacija u septembarskom, uvodnom dijelu uradila - veliki posao, da je napravila možda i odlučujući korak ka prelasku u Ligu B.

Trijumf u Nikoziji je Crnoj Gori ubrizgao dozu samopouzdanja, ali šta tek onda reći za Luksemburg koji je ozbiljnost pokazao u Bakuu pobjedom nad Azerbejdžanom - 2:1. Zato je večerašnji okršaj i sudar u ovom trenutku dvije najbolje ekipe u grupi - samo je pitanje koja će da bolje iskoristi trenutak u kojem se nalazi...

"Naš cilj je da pređemo iz C u Ligu B. Pred start sam rekao da nam matematički šest pobjeda treba za to, ali nakon svakog kola slijede nove kalkulacije. Sada smo u interesantnoj situaciji koja može da nam dozvoli malo više slobode u ovom meču", rekao je selektor Faruk Hadžibegić.

foto: Savo Prelević

Nije samo pobjeda Luksemburga u Bakuu pozvala na oprez „habre sokole”. Današnji protivnik je sklopljen maltene sa svih strana svijeta, a ima igrače iz Meca (Lorana Jansa i Vensana Tila), Dinama iz Kijeva (Žersona Rodrigeša, koji je rođen u Portugalu), Jang Bojsa (Kristofera Martinsa), čak trojicu iz njemačkog Majnca, te Kelna, Sarbrikena, Noriča (Goranca rođenog u Beogradu - Danela Sinanija), ruske Ufe, Žil Visentea...

„NAMAZANA EKIPA”

"Igramo protiv direktnog konkurenta i neće biti lako. To je iskusna internacionalna ekipa, malo je tu igrača iz Luksemburga. To više nije 'onaj' Luksemburg, sada je to ekipa od igrača koji su rođeni vani. Ima ih sa svih strana, ima i Južnoamerikanaca. 'Namazani' su, pravi mangupi, a na nama je da budemo lukaviji, da ih uvedemo u naš ritam", kaže Hadžibegić.

Domaćin je proglasio Crnu Goru za velikog favorita, ali 62-godišnji Sarajlija tvrdi da neće upasti u tu zamku.

"Drago mi je da nas ljudi cijene, ali mi treneri smo takvi - uvijek nam je protivnik favorit, na taj način skidamo pritisak, iako naravno ne mislimo tako. Oni su pobijedili u prvom meču u gostima, sada su domaćini i nema dileme da se dobro osjećaju. Mislim da žele da prebace pritisak, a na nama je da to prozremo".

Povezani članci

08. Septembar 2020.

Napad na Luksemburg: Jovetić i Islamović od početka

Je li crnogorski tim u ovom momentu spreman da odigra dva meča u tri dana?

"Puno smo razgovarali s igračima da vidimo kako se osjećaju. Oni ne mogu da poprave fizičku spremu, već samo da dobiju svježinu. Radili smo na tome, nadam se da smo ih doveli do nivoa da mogu da odigraju utakmicu dobrog ritma", ističe Hadžibegić i osvrće se na vremenske uslove u Luksemburgu:

"Kada smo sletjeli, tražili smo džempere, makar 15 stepeni je hladnije nego na Kipru, gdje je bilo i do 40. Bolje da je tako, ljepše je igrati".

Nije baš lako najaviti startnu postavu za večeras.

"Imam 22 igrača i svi su spremni i motivisani. Vidjećemo kako ćemo sa Stevanom Jovetićem, da li kao na Kipru... Ali prije svega sam jako zadovoljan što su svi spremni i željni, i što mogu da računam i na Jovetića, Dina Islamovića, Fatosa Bećiraja, Marka Jankovića", poručio je crnogorski selektor.

MIJATOVIĆ: SVE JE LAKŠE POSLIJE KIPRA

Mnogo je lakše pripremiti večerašnju utakmicu nakon pobjede na Kipru, navodi golman Milan Mijatović.

foto: Savo Prelević

"Pao nam je teret, u dobrom smo raspoloženju. Mislim da imamo velike šanse u Luksemburgu. Ako budemo imali pristup kao protiv Kipra, ako budemo pravi, možemo do tri boda", kaže čuvar mreže mađarskog MTK-a i dodaje:

"Luksemburg je pokazao koliko je neugodan u Azerbejdžanu, a mi moramo da budemo mirni, staloženi kao na Kipru. Potrebna nam je koncentracija.

Trijumf bi bio ogroman korak ka prvom mjestu u grupi.

"Grupa je ujednačena, tu su selekcije sličnog kvaliteta. Imamo cilj, bilo bi lakše da pobijedimo, ali ne opterećujemo se, jer nam i nakon ovog meča ostaju još četiri", zaključio je Mijatović.

Duel na stadionu „Žosi Bartel” počinje u 20.45, a sudija je Belgijanac Lorens Vizer.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Bonus video: