TENZIJE I NAKON DERBIJA

Marsej upozorio na prijetnje smrću igraču koji se sukobio sa Nejmarom


Utakmicu dva kluba u nedjelju u Parizu, u kojoj je Olimpik pobijedio sa 1:0, obilježio je incident u finišu, kada je isključeno čak pet igrača, od čega tri iz PSŽ-a.

6565 pregleda 1 komentar(a)
Alvaro Gonsales i Nejmar, Foto: Reuters
Alvaro Gonsales i Nejmar, Foto: Reuters

Fudbalski klub Pari Sen Žermen podržao je svog fudbalera Nejmara, koji je Alvara Gonzalesa optužio za rasizam, dok je Olimpik Marsej danas upozorio na prijetnje smrću tom igraču.

"Nema mjesta za rasizam u društvu, fudbalu ili našim životima", navodi se u saopštenju Pari Sen Žermena, koji je takođe naveo da "snažno podržava" Nejmara i da podržava i da se raduje istrazi Lige 1.

Utakmicu dva kluba u nedjelju u Parizu, u kojoj je Olimpik pobijedio sa 1:0, obilježio je incident u finišu, kada je isključeno čak pet igrača, od čega tri iz PSŽ-a.

Među isključenima je i Nejmar, koji je sa leđa, rukom u glavu udario Alvara Gonsalesa, a crveni karton je dobio poslije intervencije iz VAR sobe.

Dvojica fudbalera su se i prije toga sukobila i međusobno vrijeđala.

Nejmar je poslije utakmice optužio Alvara za rasizam i pozvao nadležne da koriste VAR i razjasne stvari.

Saopštenje je izdao i Olimpik, koji je naveo da Gonsales nije rasista.

"Gonsales nije rasista i to je pokazao svakodnevnim ponašanjem od kad je došao u klub. Isto su svjedočili i njegovi saigrači. Olimpik je simbol antirasizma u francuskom prfesionalnom sportu", navode iz Olimpika.

Klub iz Marseja je upozorio na "ozbiljne posljedice" puštanja privatnih telefonskih brojeva Gonsalesa i njegove rodbine u brazilskim medijima i na društvenim mrežama.

To je, kako se navodi iz kluba, dovelo do "stalnog uznemiravanja i prijetnji smrću".

Pred kraj utakmice u Parizu, igrač PSŽ-a Leandro Paredes udario je Darija Benedeta, što je izazvalo sukob na centru igrališta.

Pored dvojice fudbalera, isključeni su još Lajvin Kurzava iz PSŽ-a i Žordan Amavi iz Marseja, kao i naknadno Nejmar.

Nejmar je o rasizmu prvo informisao četvrtog sudiju, a potom je to ponovio u kameru, da bi nakon toga reagovao na društvenim mrežama.

Gonsales je negirao rasizam i optužio Nejmara da je loš gubitnik.

Disciplinska komisija Lige 1 će se sastati u nedjelju da ispita slučaj i u donošenju odluka koristiće izvještaje arbitara i snimke sa utakmice.

Preporučujemo za Vas