Arsenal profitirao od povrede prvog golmana: Martines za 17 miliona prodat Aston Vili

Da nije bilo povrede Bernda Lena u finišu prošle sezone, vjerovatno danas ne bi bilo ni ovog transfera

3104 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Aston Villa
Foto: Aston Villa

Povreda Berna Lena u finišu prošle sezone, još u junu protiv Brajtona u Premijer ligi, učinila je da Arsenal danas napravi transfer u kojem je zaradio 17 miliona funti.

Golman Emilijano Martines, prva rezerva Njemca, napustio je "tobdžije" i potpisao četvorogodišnji ugovor sa Aston Vilom.

"Rijetki su slučajevi kada znate da ste doveli vrhunskog golmana, a da ste svjesni da još nije dostigao najveći nivo", rekao je Din Smit, menadžer Aston Vile.

Martines je u Arsenalu bio posljednjih 10 godina, još od mlađih kategorija, ali se njegov boravak na "Emirejtsu" više pamti po odlascima na pozajmice.

Prošle sezone je imao bitnu ulogu u osvajanju FA kupa (bio je na golu u ukupno 23 utakmice), nedavno se radovao i trofeju u Komjuniti šildu, ali je Mikel Arteta u prvom meču Premijer lige protiv Fulama na gol vratio Lena.

Argentinac (28 godina) treće je pojačanje "vilenjaka", nakon što su stigli napadač Oli Votkins iz Brentforda i desni bek Mati Keš (Notingem forest).

Od kada je 2010. stigao u Arsenal Martines je bio na pozajmicama u Oksford, Šefild venzdiju, Roteramu, Vulverhemptonu, Hetafeu i Redingu.

Bonus video: