TSC i FSCB, meč koji će se dugo, dugo pamtiti, a istorija je već ispisana

Nestvaran meč, čak 12 golova, od kojih je dva tim iz Bačke Topole dao sa dva igrača manje, završen je u penal ruletu, koji je pripao Rumunima

6548 pregleda 2 komentar(a)
Fudbaleri iz Bačke Topole su dali dva gola sa dva igrača manje, ali im je bilo uzalud, Foto: www.facebook.com/fktsc
Fudbaleri iz Bačke Topole su dali dva gola sa dva igrača manje, ali im je bilo uzalud, Foto: www.facebook.com/fktsc

Potpuno neočekivano, u najzanimljiviji obračun 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope pretvorio se duel srpskog TSC-a i rumunskog FSCB-a, koji je donio 12 golova u 120 minuta i pobjedu gostiju na penale!

Heroj je bio treći golman kluba kontroverznog Điđija Bekalija, 19-godišnji Razvan Dukan, koji je u 3. seriji odbranio penal godinu starijeg Mihaila Banjca.

Ovo je prvi put u istoriji evropskih takmičenja, nakon više od 24.000 utakmica, da su oba tima dala minimum pet golova u regularnom toku i produžecima. Ovih 6:6 vjerovatno nikada neće biti nadmašeno.

Gigant iz Bukurešta, kojem je Vojska zabranila da nosi ime Steaua, imao je najčudniju moguću uvertiru pred dolazak u Bačku Topolu.

Redom su zbog koronavirusa od puta odustajali članovi stručnog štaba, igrači i ljudi iz uprave, da bi se po dolasku u Srbiju ustanovilo da su još neki fudbaleri zaraženi i da ih je zdravo svega 14. Tek toliko dovoljno da se izađe na teren.

Topolski sportski klub je poveo 2:0 golom Milićevića u 11. i majstorijom Duronjića u 14. minutu, da bi gosti smanjili u 25. preko Komana, a onda u 44. dobili i igrača više nakon drugog žutog kartona Ponjevića.

Man je izjednačio u 50. minutu, Lukić ponovo donio prednost domaćima u 51, a onda je opet Man u 63. bio precizan, ovog puta iz penala.

Rumuni su do kraja napadali i pokušali da pobijede. Činilo se da je sve gotovo kada je Balaž postigao autogol za 3:4 u 93. minutu, ali čim se krenulo sa centra izjednačio je Tomanović i odveo meč u produžetke.

U njima je TSC ostao sa devetoricom na terenu, jer je Silađi isključen u 103. minutu.

Dva minuta kasnije je Man kompletirao het-trik, ali su domaći smogli snage da još jednom izjednače pred kraj 1. produžetka, i to golom čovjeka koji je kao kapiten Zete podigao prvi trofej šampiona Crne Gore i odigrao četiri meča za „hrabre sokole”, 35-godišnjeg Janka Tumbasevića.

Petre je pogodio za 6:5 u 108. minutu, ali je Tomanović u 117. još jednom izjednačio!

Odlučila je penal lutrija, u kojoj su više koncentracije imali gosti.

Bonus video: