Trio s vrha želi nastavak serije

Danas se igraju četiri utakmice 5. kola Telekom Prve crnogorske fudbalske lige

7170 pregleda 1 komentar(a)
Podgorica juri četvrti trijumf, Foto: Savo Prelević
Podgorica juri četvrti trijumf, Foto: Savo Prelević

Peto, nepotpuno kolo Telekom Prve crnogorske fudbalske lige se igra danas, sa izuzetkom duela Petrovac - Budućnost koji je odložen zbog obaveza aktuelnog šampiona u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Podgorica i Dečić su neočekivano na vrhu i imaju dobru šansu da nastave serije. Tim Milorada Pekovića, koji je bez poraza sa tri pobjede i jednim remijem (u prošlom kolu u Danilovgradu protiv Iskre), na „DG areni” dočekuje Jezero, sedmoplasiranu ekipu na tabeli. Plavljani su tek u prošlom kolu doživjeli prvi poraz, i to u okršaju sa Sutjeskom kada je bilo 2:0 za Nikšićane.

- Jezero je uzelo bod Dečiću, namučilo je Sutjesku. Mi idemo od utakmice do utakmice s namjerom da osvajamo što više bodova, stanje na tabeli je sada manje važno. Fokusirani smo na duel sa Jezerom i želimo da damo maksimum i uradimo sve da pobijedimo - rekao je 17-godišnji golman Podgorice Nikola Ivezić.

Dečić ima osam bodova, jedini je tim u CFL koji u prva četiri kola nije primio gol, a sada u Tuzi stiže Rudar.

- Ovaj meč dočekujemo u dobrom raspoloženju nakon pobjede na Trešnjici protiv Zete, kao i serije dobrih rezultata od početka prvenstva. Želimo da ponovimo pristup iz prethodnih mečeva, a ne vidim razlog da ne bude tako i onda vjerujem da smo bliži pobjedi - kaže vezista Dečića Matija Božanović.

Pljevljaci imaju polovičan učinak - dvije pobjede kod kuće, dva poraza u gostima.

- Rudar je pokazao kvalitet, ne smijemo ni da pomislimo da će biti lako - dodao je Božanović.

Sutjeska je vezala dva trijumfa (Jezero, pa Iskra u odloženom susretu 3. kola) i ima šansu da nastavi seriju protiv Zete, koja je tek prošle srijede u zaostalom meču protiv Rudara ostvarila prvu pobjedu.

- Ne smijemo da olako shvatimo ovu utakmicu. Veoma cijenim Zetu, koja godinama lansira veliki broj mladih igrača. Imaju dva stranca, dobre nosioce igre i siguran sam da nas čeka težak posao - istakao je trener Sutjeske Dragan Radojičić.

OFK Titograd, koji je na začelju sa samo jednim bodom, na Starom aerodromu igra protiv Iskre.

Parovi 5. kola

SUTJESKA - ZETA (18 h)

PODGORICA - JEZERO (19)

OFK TITOGRAD - ISKRA (20)

DEČIĆ - RUDAR (20)

PETROVAC - BUDUĆNOST (ODLOŽENO)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: