Prevara na testu: Evo zašto je Juve odustao od Suaresa

Suaresova žena je iz Italije i zbog toga on ima mogućnost da dobije pasoš ove zemlje

7809 pregleda 5 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Luis Suares je jedna od zvijezda tekućeg prelaznog roka, nakon što su Barselona i trener Ronald Kuman odlučili da im nije potreban.

Juče se pojavila informacija da je blizu transfera u Atletiko, ali, navodno, predsjednik Barse Đosep Marija Bartomeu ne želi da ga pusti da ide u Madrid.

Do skoro je Juventus bio prvi kandidat da dovede velikog golgetera, koji je zbog prelaska u redove italijanskog šampiona aplicirao za dobijanje italijanskog državljanstva, kako bi se vodio kao domaći igrač, a ne stranac...

Suaresova žena je iz Italije i zbog toga on ima mogućnost da dobije pasoš ove zemlje.

Zbog toga je napadač Barselone prošle sedmice bio Peruđi gdje je polagao test italijanskog jezika koji je neophodan kako bi mogao da dobije državljanstvo.

Nakon testiranja objavljeno je da je položio test - nivo B1.

Ugledni novinar Fabricio Romano objavio je, međutim, jutros da je Suaresov test poništen, zbog velikog broja nepravilnosti, te da je zbog toga Juve i odustao od posla.

Romano piše da je preliminarna istraga pokazala da je Suares unaprijed dobio pitanja koja su bila na testu i da je varao na polaganju. Istraga se nastavlja, ali za sada su rezultati testa poništeni, a samim tim je stopirana procedura za dobijanje državljanstva.

Juve je odmah reagovao i doveo Španca Alvara Moratu na pozajmicu iz Atletika...

Bonus video: