Stadioni u Engleskoj ostaju prazni i poslije 1. oktobra

"Razmišljamo u ovom trenutku da zamrznemo ovaj plan, ali želimo, kada okolnosti to budu dopustile, da pustimo na stadione više ljudi", rekao je Gov, jedan od najbliižh saradnika premijera Borisa Džonsona, za BBC

1014 pregleda 0 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Planovi da se engleski navijači vrate na stadione 1. oktobra kako bi s tribina mogli da prate utakmice Premijer lige zamrznuti su zbog porasta broja zaraženih u toj zemlji, objavio je u utorak engleski ministar Majkl Gov.

Više pilot-događaja s najviše hiljadu gledalaca održano je u posljednjih nekoliko dana u nadi da će na stadione moći da se vrati veći broj navijača od početka oktobra.

Međutim, Gov je u utorak izjavio kako "otvaranje stadiona" nije primjereno u ovom trenutku iako su sportski klubovi suočeni s velikim gubicima zbog pandemije koronavirusa.

"Razmišljamo u ovom trenutku da zamrznemo ovaj plan, ali želimo, kada okolnosti to budu dopustile, da pustimo na stadione više ljudi", rekao je Gov, jedan od najbliižh saradnika premijera Borisa Džonsona, za BBC.

Takmičenja u Engleskoj, poput prvenstvenih fudbalskih i ragbi utakmica, nastavljena su u maju pred praznim tribinama.

Čelnici sportskih klubova i organizacija upozoravaju premijera Džonsona na finansijske gubitke do kojih je došlo jer više nema prodaje ulaznica.

Izvršni direktor Premijer lige Ričard Masters je upozorio na "kritičnu situaciju" u klubovima koji više nemaju prihoda od prodaje ulaznica.

Bonus video: