Fudbalski savez Italije pokreće istragu zbog slučaja Suares

„Pustimo tužioca da radi, ako budu postojale neke pretpostavke, mislim da ćemo morati imati povjerenje u sportsku pravdu”, rekao je predsjednik Fudbalskog saveza Italije Gabrijele Gravina

7599 pregleda 1 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Tužilaštvo Fudbalskog saveza Italije je pokrenulo istragu o ispitu koji je Luis Suares polagao u Peruđi kako bi dobio italijansko državljanstvo.

Napadač Barselone je stigao prošle sedmice u Peruđu kako bi polagao ispit iz italijanskog jezika zbog državljanstva koje mu je bilo potrebno u slučaju potpisivanja ugovora sa Juventusom.

Prema navodima „Republike”, policija je otkrila nepravilnosti prilikom ispita.

Predstavnik policije, koji je i ranije učestvovao u istragama oko Univerziteta zbog sumnjivih aktivnosti, rekao je za radio Punto Novo da je Urugvajac dobio diplomu naprednog nivoa italijanskog jezika, ali da je otkriveno da je sve bilo namješteno”.

„Mislim da pretjerujemo. Došao je u Italiju da završi kurs. Pustimo tužioca da radi, ako budu postojale neke pretpostavke, mislim da ćemo morati imati povjerenje u sportsku pravdu”, rekao je predsjednik Fudbalskog saveza Italije Gabrijele Gravina.

Bonus video: