Milinković: Želimo da osvojimo titulu i opet dobijemo šansu da se pokažemo u Evropi

Podgoričani sjutra nastavljaju domaće prvenstvo gostovanjem Rudaru u Pljevljima (17 h)

3027 pregleda 3 komentar(a)
Sa današnje pres-konferencije, Foto: FK Budućnost
Sa današnje pres-konferencije, Foto: FK Budućnost

Budućnost želi da zaboravi ispadanje od Sarajeva, a najbolji recept su - pobjede u domaćem prvenstvu.

Prva prilika je sjutrašnje gostovanje protiv Rudara u Pljevljima (17 sati).

"Moramo da se vratimo domaćem šampionatu u pravom smislu riječi. Neće nam nedostajati motiva, jer se borimo za trofej, a titulom bismo stekli pravo učešće u kvalifikacijama evropskih takmičanja, dobili priliku da se opet pokažemo u Evropi", kazao je trener Mladen Milinković.

Tri utakmice na evropskoj sceni, u kojima je podgorički tim ostavio dobar utisak, mogu dosta da znače ekipi.

"Vjerujem da smo izvukli pouke i da će nam to mnogo značiti za sljedeću godinu na međunarodnoj sceni. Do tada, treba da pobjeđujemo i igramo dobro u domaćim takmičenjima", istakao je Milinković.

Gostovanje Rudaru - prva od tri utakmice, u samo sedam dana. "Plavi" u srijedu dočekuju Iskru, narednog vikenda gostuju Jezeru u Beranama...

"Ne treba zaboraviti da smo u četvrtak igrali u Zenici - dakle, to su četiri meča u desetak dana. Mi nemamo dvije podjednako dobre ekipe i nismo u poziciji da puno mijenjamo".

Rudar je ostvario dvije pobjede u prvih pet kola - obje na domaćem terenu (uz tri poraza u gostima), ali u Pljevljima duvaju novi fudbalski vjetrovi nakon povratka Duška Šarića na čelo kluba.

"Rudar će imati dodatnu želju nakon informacija da u klub ulaze novi ljudi koji imaju ambiciozne planove. Rudar zaslužuje da se bori za vrh, jer ima tradiciju, kvalitet, osvajao je trofeje… To će biti dobro i za crnogorski fudbal. Ipak, gledamo sebe. Ovo je još jedan u meč u kojem je cilj da osvojimo sva tri boda", istakao je trener Budućnosti.

Velizar Janketić, vezista "plavih", koji je prošle sezone s velikim uspjehom nosio dres Rudara, opet je u konkurenciji za tim nakon oporavka od povrede.

"Treniram sa ekipom desetak dana i spreman sam za utakmicu. Trudiću se da opravdam povjerenje. Igrao sam u Rudaru, posebno je bila dobra prošla sezona koja mi je omogućila da se vratim kući - u Budućnost. Dugujem zahvalnost Rudaru, ali Budućnost je klub koji najviše volim i uradiću sve da dam doprinos osvajanju trofeja", rekao je Janketić.

Bonus video: