Marko Janković: Treba da shvatimo meč kao kvalifikacioni, šansa za igrače da se dokažu

Marko Janković je na početku sezone odigrao dva od tri meča za SPAL, člana italijanske Serije B

6479 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Vezista SPAL-a Marko Janković počeo je sezonu u Seriji B tako što je nastupio na dva od tri meča - što je najava da će imati veću minutažu nego prošle sezone.

Prijateljski meč sa Letonijom pod Goricom (sjutra u 18 sati) je prilika i za njega, i za mnoge druge fudbalere, da pokažu da na njih može ozbiljno da se računa u nastavku Lige nacija, ali i naredne godine, kada se budu igrale kvalifikacija za Mundija 2022.

"Okupili smo se dva-tri dana pred utakmicu, tako da nema previše vremena da se uigramo, analiziramo i radimo, jednostavno takvi su termini. Selektor je pozvao dosta novih igrača, jeste prijateljska utakmica, ali će poslužiti igračima koji su dobro igrali u domaćim klubovima kao nagrada za dobar rad. Mislim da svi treba da je shvate kao da je kvalifikaciona i šansa da se dokažu. Tako da svako ko bude istrčao na teren potrudiće da odigra što bolju partiju i da pobijedimo", kazao je Janković.

Letonci su nepoznanica...

"Malo smo ih analizirali, ali ne znamo previše o njima. Najbitnije je da znamo ono što mi treba da radimo. Ako mi budemo pravi na terenu, mislim da ne bi trebalo da puno brinemo o protivniku", kazao je Janković.

Bonus video: