liga nacija

Hadžibegić: Jurimo rezultat - imamo rezultat, da može bolje - sigurno može

Crna Gora je ostvarila treću pobjedu u grupi 1 C Lige nacija, savladala je Azerbejdžan pod Goricom 2:0 i ostala čvrsto na prvom mjestu, pred derbi sa Luksemburgom u utorak

14042 pregleda 43 reakcija 7 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Selektor Crne Gore Faruk Hadžibegić realno je sagledao pobjedu nad Azerbejdžanom - igra daleko od željene, rezultat najbolji mogući.

Crna Gora je ostvarila treću pobjedu u grupi 1 C Lige nacija, savladala je Azerbejdžan pod Goricom 2:0 i ostala čvrsto na prvom mjestu, pred derbi sa Luksemburgom u utorak.

"Mi smo u situaciji da tražimo rezultat, da ga jurimo. I dobili smo rezultat. Nije to bila igra kakvu želim i tražim, ali nije bilo ni tako loše s obzirom na uslove u kojima se igralo. Ono što me raduje, osim pobjede, jeste i radna atmosfera u ekipi i želja da promijenimo stvari. Da možemo bolje - to sigurno i radimo na tome, ali mislim i da smo zasluženo ostvarili tri pobjede i da nikome ništa nismo uzeli", rekao je Hadžibegić.

"Čestitke momcima, svima koji su bili ovih dana sa nama, a bilo ih je 31. Svi su dali ono što se od njih očekuje", naglasio je selektor.

Jedan je, ipak, odskočio u dvije utakmice - Igor Ivanović je zgrabio šansu koju je dobio, pogodio je za remi protiv Letonije, a u duelu sa Azerbejdžanom u prvom kontaktu sa loptom, poslije samo 20 sekundi na terenu, potpisao pobjedu.

"Drago mi je zbog Igora, jer se vidi da je sa ponosom prihvatio poziv i priliku. Ja ću, međutim, uvijek pričati samo  o kolektivu i o tome da svaki pojedinac treba da svojim kvalitetima doprinese da grupa bude bolja. To je moj jedini put", naglasio je selektor.

Pobjeda nad Azerbejdžanom ostvarena je bez Savića, Marušića, Tomaševića, Vešovića, Mugoše, Jovovića...

"Falilo nam je osam igrača, ali smo imali i koga da uvedemo. To je nama veoma, veoma važno", rekao je Hadžibegić.

Stevan Jovetić i Nikola Vukčević su izašli ranije...

"Jovetića sam planirao da zamijenim i prije da smo dali drugi gol, dok se Vukčević požalio na povredu", objasnio je Hadžibegić.

Crnu Goru u utorak čeka meč sa Luksemburgom, koji se nametnuo kao glavni rival za prvo mjesto u grupi, koje vodi u Ligu B.

"Idemo 'glavu u glavu', idemo na pobjedu. Igramo protiv reprezentacije koja se zove Luksemburg, ali tima koji je na evropskom nivou, sa igračima iz jakih liga. Nije Luksemburg top klasa, ali za Ligu C i Ligu B veoma respektabilan sastav. Oni imaju visoke ambicije, možda i veće nego naše, oni ne žele da ostanu u ovom rangu. Meč sa njima doživljavam kao veliki izazov", naglasio je Hadžibegić.

Teren pod Goricom bio je danas u lošem stanju i teško da će se popraviti do utorka, posebno ako bude kiše...

"Nećemo o tome da razmišljamo mnogo, mogu ja da razmišljam o svježini igrača i da vidimo ko je najspremniji. Ako pobijedimo, reći ću da smo igrali na najboljem terenu", kazao je selektor.