Zaslužuje li Crna Gora B Ligu nacija?

Sve slabosti u prethodna tri meča u Ligi nacija sakrili su rezultati - pobjede uz igru koja je malo koga impresionirala. Večeras se sve vratilo

19105 pregleda 323 reakcija 37 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Od, naizgled, lagodne situacije u grupi, prvog mjesta, maksimalnog učinka u prethodna tri kola i otvorenog puta ka B Ligi nacija, fudbalska reprezentacija Crne Gore je preko noći došla u situaciju da ne zavisi više od sebe kada je u pitanju borba za prvo mjesto i prelazak u viši rang.

Majstorija Beograđanina Danijela Sinanija u 86. minutu meča pod Goricom za 180 stepeni je zaokrenula poziciju selekcije Faruka Hadžibegića uoči dva posljednja meča u grupi.

Crna Gora je prepustila Luksemburgu prvo mjesto, a ima i slabiji međusobni skor nakon domaćeg poraza od 2:1 - to znači da ni pobjede nad Azerbejdžanom u gostima i Kiprom kod kuće u novembru ne garantuju 1. mjesto i prelazak u viši rang ako Luksemburg pobijedi ta dva rivala (Kipra u gostima, Azerbejdžana kod kuće).

Jovetić i drugovi treba da pobijede svoje mečeve i da se nadaju kiksu Luksemurga.

Pitanje je, međutim, zaslužuje li Crna Gora, ovakva Crna Gora, prelazak u B Ligu nacija, grupu reprezentacija u kojoj su Češka, Rusija, Srbija, Turska, Norveška, Republika Irska, Škotska, Mađarska, Rumunija...

Sve slabosti u prethodna tri meča u Ligi nacija sakrili su rezultati - pobjede uz igru koja je malo koga impresionirala.

Luksemburg je večeras pod Goricom dobio ono što je zaslužio da dobije i u septembarskom duelu protiv Crne Gore na svom terenu, kada je nesrećno izgubio u finišu nakon mnogo bolje igre u drugom poluvremenu.

Samo zahvaljujući individualnom šmeku - Hakšabanovića koji je izborio penal, uz veliku dozu sreće, naša reprezentacija je tada osvojila Luksemurg, uprkos imferiornoj igri.

Fudbal, međutim, sve pamti, sve vrati, a na kraju obično dobiješ onoliko koliko zaslužiš - Crna Gora je večeras, posebno u drugom dijelu, uradila više pred protivničkim golom nego u svim prethodnim mečevima, a baš tada je primila gol koji je vratio dva koraka unazad u borbi za 1. poziciju.

Bonus video: