Ko će CFL više doživljavati ozbiljno?

Fudbaleri Zete napustili u 80. minutu derbija protiv Budućnosti, nakon što im je sudija Nikola Dabanović pokazao treći crveni karton

21015 pregleda 101 reakcija 31 komentar(a)
Fudbaleri Zete napuštaju teren, Foto: Savo Prelević
Fudbaleri Zete napuštaju teren, Foto: Savo Prelević

Totalni cirkus u derbiju 9. kola Telekom 1. Crnogorske fudbalske lige - fudbaleri Zete napustili su derbi protiv Budućnosti pod Goricom, deset minuta prije kraja na nagovor uprave, nakon što im je sudija Nikola Dabanović pokazao treći crveni karton.

Budućnost je u tom trenutku vodila 1:0, golom koji je samo pet minuta ranije postigao Draško Božović iz penala, a osmorica fudbalera gostujućeg tima nisu ostala do kraja na terenu...

Prvi crveni karton sudija Dabanović pokazao je Vasku Kaleziću u finišu prvog poluvremena - dva žuta u razmaku od 20 minuta, oba zbog faula.

Drugi crveni karton dobio je štoper Janko Simović u 73. minutu, neposredno nakon penala, zbog prigovora.

Konačno, treći crveni karton u 79. minutu dobio je Srđan Krstović, zbog udaranja laktom Marka Vučića.

Tako će će dešavanja iz liga koja malo koga zanima, koja posljednjih godina zbog velike devalvacije kvaliteta ne privači preveliku pažnju, sada sasvim sigurno obići region.

Kada se nešto slično dogodilo posljednji put, bilo gdje?

Upravo na stadionu pod Goricom, upravo u meču između Budućnosti i Zete - bila je 2006. godina, igrala se tada zajednička liga Srbije i Crne Gore.

Fudbaleri Budućnost tada su napustili teren, 15-ak minuta prije kraja, kod rezultata 2:2, takođe nezadovoljni sudijskim odlukama...

Tada je Budućnost jednom nogom već bila u Drugoj ligi, ali je Crna Gora uskoro postala samostalna država, počeo je novi šampionat, pa i nije bilo velikih posljedica za Podgorilačane, osim službenog poraza 3:0 i oduzimanja jednog boda.

Izvjesno je da će i Zeta izgubiti službeno, izvjesno je da će izgubiti i neki bod, ali će posljedice biti dalekosežne, ne samo za Golubovčane - ko će, naime, Telekom 1. Crnogorsku fudbalsku ligi više doživljavati ozbiljno?

Bonus video: