Pirlo debituje protiv učitelja, „crveni đavoli” opet u Parizu

Liga šampiona u fudbalu - Pari Sen Žermen čeka Mančester junajted, „stara dama” u Ukrajini, Čelsi - Sevilja

6134 pregleda 0 komentar(a)
Pirlo je iznenađujuće dobio šansu da vodi Juve, Foto: REUTERS
Pirlo je iznenađujuće dobio šansu da vodi Juve, Foto: REUTERS

Pari Sen Žermen je 23. avgusta bio na korak od prve titule prvaka Evrope, a poraz od finala Lige šampiona od Bajerna mogao bi da pomogne da ova sezona bude istorijska - poruka je trenera francuskog prvaka Tomasa Tuhela.

Večeras utakmicama E, F, G i H počinje Liga šampiona, a derbi je u Gradu svjetlosti gdje PSŽ dočekuje Mančester junajted.

- Prošle sezone smo bili super-moćan tim, a ove moramo da dokažemo da tako nešto možemo da ponovimo - kaže Tuhel.

„Sveci” se od avgusta muče s povredama i koronavirusom, pa ni večeras situacija nije dobra.

- Nadam se da ćemo moći da računamo na Markinjoša i Julijana Drakslera. Ko fali? Sigurno neće igrati - Mauro Ikardi, Marko Verati, Leandro Paredes, Tilo Kerer i Huan Bernat - raportirao je Njemac.

SOLSKJER: OVO JE NAŠE OKRUŽENJE

PSŽ i Junajted su igrali u osmini finala sezone 2018/19. Pamti se veliki preokret „crvenih đavola” koji su u prvom meču kod kuće izgubili 2:0, a onda u revanšu, iako desetkovani, slavili 3:1 za prolaz u četvrtfinale.

- Nije nam prijatno kada se sjetimo te utakmice. Ali, neće ova sada imati mnogo sličnosti s njom - kaže Tuhel.

Junajted je pred reprezentativnu pauzu doživio debakl od Totenhema (6:1), a na pobjednički put se vratio za vikend pobjedom u Njukaslu 4:1.

- Liga šampiona je takmičenje kojem Junajted pripada. Prošle sezone smo uradili sve da dođemo do evropske elite, sada želimo da tu ostanemo i da igramo bitnu ulogu. PSŽ? Finalista Lige šampiona mora da ima kvalitet, znamo gdje dolazimo - poručio je Ole Gunar Solskjer.

U dresu Junajteda bi mogao da debituje Edinson Kavani, koji je donedavno igrao za PSŽ, a u drugom meču grupe H se sastaju Lajpcig i turski Bašahšehir.

MARUŠIĆ NA „MILIONERE”, JUVE U KIJEVU

Lacio našeg Adama Marušića je opet u Ligi šampiona, prvi put od sezone 2007/08, a rival nakon teškog poraza u prvenstvu od Sampdorije mu je Borusija iz Dortmunda.

- Kalendar nam nije naklonjen na startu sezone. Borusija je među najboljim ekipama u Evropi, tehnički superiorna i veoma agresivna, ali znamo kako da joj pariramo - rekao je trener Lacija Simone Inzagi.

Njemci su došli u Rim da idu na pobjedu.

- Napašćemo Lacio, ne želimo, ne umijemo drugačije - rekao je Mats Humels.

Grupa F je grupa bez apsolutnog favorita, mada se najveće šanse daju „milionerima”. Čine je još i Zenit i Klub Briž, koji će se večeras sastati u Sankt Peterburgu (18.55 sati).

Juventus i Barselona se pitaju u grupi D, a da li će sve ići glatko za velikane moglo bi da se nasluti već nakon prvog kola. Juve gostuje Dinamu u Kijevu (18.55) u okršaju učenika i učitelja - Andree Pirla na jednoj i Mirčee Lučeskua na drugoj strani, dok je Barsa veliki favorit protiv povratnika u elitu Ferencvaroša.

Grupa E - Čelsi na „Stamfordu” čeka osvajača Lige Evrope Sevilju, dok će zu Francuskoj igrati dva debitanta - Ren i Krasnodar.

Grupa E

Čelsi - Sevilja

Ren - Krasnodar

Grupa F

Zenit - Briž (18.55)

Lacio - Borusija Dortmund

Group G

Dinamo Kijev - Juventus (18.55)

Barselona - Ferencvaroš

Grupa H

PSŽ - Mančester junajted

Lajpcig - Istanbul Bašakšehir

Bonus video: