Dragojević veliča gest Merdovića i sprema se za derbi sa Dečićem

Golman Budućnosti brzo se oporavio od nehotičnog udarca lijevog beka Rudara i sprema se za nedjeljni derbi

2563 pregleda 5 komentar(a)
Foto: S. Prelević
Foto: S. Prelević

Start prvog kruga Telekom 1. CFL obilježio je lak poraz aktuelnog prvaka Budućnosti protiv Dečića na stadionu Koma (2:0), a baš protiv Tuzana, sada na stadionu pod Goricom, "plavi" počinju drugi od četiri prvoligaška ciklusa.

U nedjelju u 19 sati igrače se prvoligaški derbi, jer Budućnost ima bod više od Dečića, uz utakmicu manje.

"Plavi" se uzdaju u formu koju su značajno podigli i u nizu su od šest pobjeda u domaćim takmičenjima.

"Dečić je u prethodnim kolima ostvario zapažene rezultate, pokazao je da igra jak i agresivan fudbal, ali to ne treba da nas remeti. Imamo jasan cilj, da nastavimo niz pobjeda i da se polako primičimo ostvarivanju ciljeva. Ja se odlično osjećam i pregledi su pokazali da je sve u najboljem redu, nakon udarca koji sam dobio u Kupu Crne Gore", kazao je golman Budućnosti Miloš Dragojević.

On je dobio udarac u glavu u pobjedi nad Rudarom u osmini finala Kupa (3:1), kada ga je u 72. minutu Marko Merdović slučajno udario, a potom je lijevi bek Rudara izbacio loptu vani, iako je mogao da postigne gol.

"Želim da pozdravim gest Merdovića, jer je mogao da postigne gol, a po savjesti je odlučio da izbaci loptu. Svaka mu čast! No, sada treba da se okrenemo Dečiću, jer tabela pokazuje da se igra derbi kola. Znamo da nam zbog agresivnog fudbala koji forsira njihov trener neće biti nimalo lako. Moramo da ih poštujemo, ali i da igramo svoju igru. Na tri posljednje utakmice u ligi nismo primili gol i to daje na samopouzdanju, kako ekipi, tako i meni. Naš cilj je što brži povratak na prvo mjesto, a za to nam je potreban trijumf nad Dečićem, ali i da slavimo u zaostalom meču sa Petrovcem kada dođe na red - zaključio je Dragojević".

Dragojević će biti spreman za derbi, ali trener Mladen Milinković neće računati na suspendovane Igora Ivanovića i Draška Božovića, uz ranije povrijeđene Nemanju Sekulića i Petra Vukčevića.

Bonus video: