Jovetić: Ljubav prema fudbalu uvijek pobijedi; Kovač: Stevan je top igrač

Monako u nedjelju od 21 sat gostuje Lionu

22084 pregleda 32 reakcija 12 komentar(a)
Foto: AS Monaco
Foto: AS Monaco

Nakon druge teške povrede u karijeri i nove duge pauze, Stevan Jovetić polako ulazi u takmičarski ritam.

Naš najbolji fudbaler je propustio i važan dio pripremnog perioda, ali je u posljednje vrijeme proveo dosta vremena na terenu – odigrao je četiri meča za reprezentaciju, nastupio na šest utakmica za Monako u prvenstvu.

Jovetić je za francuske kolege objasnio da je navikao da ima teške periode u karijeri, ali da je sada spreman i da želi da igra.

"Povrede su nešto što ne možeš da kontrolišeš. Imao sam dvije operacije koljena. To su teški trenuci, ali ljubav prema fudbalu uvijek pobijedi. Srećan sam što 23 godine igram, to je ono što volim i u čemu uživam. Osjećam se sve bolje, potreban mi je kontinuitet. Sve više igram, trudim se da pomognem timu, a znam što je moj posao – da dajem golove i asistiram", kazao je Jovetić.

Još se nije upisao u strijelce u francuskom prvenstvu, ali je pogodio tri puta za reprezentaciju Crne Gore.

"Svaka utakmica za nacionalni tim mi je važna. Kapiten sam i to je velika čast. Odigrao sam četiri meča u Ligi nacija, dao sam tri gola i upisao asistenciju, što je dobro", kazao je Jovetić.

Jovetić bi sjutra trebalo da bude u startnoj postavi u derbiju protiv Liona, sudeći po tome što je bio prisutan na zvaničnoj pres konferenciji uoči meča, uz trenera Nika Kovača.

"Stevan Jovetić je top igrač, koji ima iskustvo, ali koji je bio povrijeđen dugo. Mi moramo da budemo oprezni i da idemo polako. Potrebno je da bude zaštićen od mogućnosti povreda. Vodimo računa o njemu, a on napreduje, što pokazuje svaki dan na treninzima. Takođe, daje golove za svoj nacionalni tim, igrač je odluke. Potrebno je vrijeme da dođe na njegov najveći nivo", kazao je Kovač.

Bonus video: