Ispovijest fudbalera: Sve sam imao, kad si fudbaler ne cijeniš novac

"Izašao sam sa prijateljima i shvatio da sam potrošio 15 hiljada eura", priča Domingez
79 pregleda 8 komentar(a)
Alvaro Domingez, Foto: Twitter
Alvaro Domingez, Foto: Twitter
Ažurirano: 12.01.2018. 08:44h

Prije 10 godina Alvaro Domingez (28) bio je na startu vrlo obećavajuće karijere. Tada osamnaestogodišnji španski štoper debitovao je u prvom timu madridskog Atletika i u godinama koje slijede trebalo je da postane stub odbrane "kolčonerosa". Ali, nije sve išlo tako sjajno.

Česte povrede uticale su na kvalitet igara Domingeza. On 2012. prelazi u njemačku Borusiju Menhengladbah gdje je samo četiri godine kasnije prekinuo karijeru.

Imao je 27 godina kada je zbog bolova u leđima odlučio da prekine karijeru, a o svemu je pričao za El Mundo Deportivo.

"Dan poslije operacije sam shvatio da više neću igrati. Zvao sam roditelje da mi objasne šta imam: novac, imanje, sve... Do tada su se oni brinuli o tome. Dok igraš ti nemaš pojma koliko si zaradio. Nije te ni briga jer imaš previše novca za trošenje. Trudim se živjeti da ne moram trošiti ušteđevinu niti da moram prodavati što sam stekao. Želim raditi posao koji volim, bez obzira dobijam li za to hiljadu ili deset hiljada eura. Bavim se nekretninama i privilegovan sam što mogu sebi to priuštiti, ali to mogu rijetki", rekao je Domingez.

Za vrijeme karijere trošio je novac bez razmišljanja.

"Strašno skupi automobili, isti takvi i satovi... Sve sam imao. Kad si fudbaler, ne cijeniš novac. Uzmeš privatni avion da odeš na večeru i smatraš to normalnim. Izašao sam sa prijateljima i shvatio da sam potrošio 15 hiljada eura. Vjerovatno ljudi koji ovo čitaju misle da sam glup. To napraviš jednom da vidiš kako je, ali to nije realnost. Mnogi izgube taj dodir pa im izuzetak postane pravilo" opisao je fudbaler.

Smatra da bi fudbaleri trebali imati bolji odnos sa financijskim savjetnicima.

"Igrač zna šta njegov savjetnik radi. On nema inicijativu da radi neke pogrešne stvari ako to ne kaže igraču. Postoje rizici. Ako napravi zločin, uradio je to zato što je dobio dozvolu igrača", smatra Domingez pa nastavlja:

"Vjenčanja su kamen spoticanja kod mnogih igrača. Žene se prilično rano, vrlo naivno i za osobe koje ne poznaju kako treba", zaključuje .

Bonus video: