Milinković: Zaslužena i važna pobjeda; Radojičić: Ne dobijamo ništa od najvažnijih igrača

Budućnost u CG derbiju četvrti put zaredom pobijedila Sutjesku sa 1:0

9312 pregleda 5 komentar(a)
Detalj sa meča kraj Bistrice, Foto: FK Budućnost - klupski sajt
Detalj sa meča kraj Bistrice, Foto: FK Budućnost - klupski sajt

Trener Budućnosti Mladen Milinković kazao je da su njegovi fudbaleri ostavili srce na terenu i da su zasluženo pobijedili Sutjesku u derbiju, iako, kako je istakao, nisu imali dovoljnu mirnoću na sredini terena u drugom poluvremenu.

Podgoričani su pod Milinkovićem četvrti put zaredom pobijedili najvećeg rivala, opet bez primljenog gola.

"Dobar meč, zanimljiv meč, bolje smo otvorili utakmicu, kontrolisali igru na početku, dali jedan gol, i cijelo prvo poluvreijeme odigrali baš kako smo htjeli i očekivali. U nastavku smo se bez razloga malo povukli - nije bio naš plan da igramo samo na kontranapade, falilo nam je malo mirnoće na sredini, ali kada pobijedite derbi ne možete ništa da zamjerite igračima. Ostavili su srce na terenu, pretrčali dosta, borili se, imali su i nekoliko šansi da ranije završe utakmicu, imali i malo sreće kad je Sutjeska imala svoju šansu", kazao je Milinković.

Budućnost je slavila golom Draška Božovića u 15. minutu.

"Sve u svemu, zasluženo smo dobili i mnogo nasm znači ova pobjeda na psihološkom planu. Jer kad uđete u seriju - a ovo nam je već četvrta utakmica koju smo dobili protiv Sutjeske a nismo primili gol - onda se i bolje osjećate i imate dobar podstrek za nastavak", dodao je Milinković.

Trener Sutjeske Dragan Radojičić istakao je da Sutjeska već duže vrijeme ne dobija ono što se očekuje od najboljih fudbalera, te da je to razlog promjenjivih rezultata, kao i poraza u derbiju.

Admir Adrović imao je veliku šansu za izjednačenje početkom drugog poluvremena, ali je sa peterca prebacio prazan gol.

"Ovo nam se ponavlja iz utakmice u utakmicu - protiv Titograda imamo 'jedan na nula', ne možemo da ubacimo loptu u mrežu, protiv Budućnosti ponovo 'jedan na nula', opet nije gol. Grivić je takođe imao dvije šanse - mi naše nismo iskoristili, Budućnost svoju jeste kao iskusna ekipa, koja je iskoristila momenat kada je imala igrača više na terenu, jer je Dubljević imao posjekotinu", kazao je Radojičić.

foto: Foto-video MM

Njegova ekipa je ostvarila samo dvije pobjede na posljednjih šest utakmica u prvenstvu, mada joj je ovo prvi poraz od 20. septembra.

"Nismo imali ono što smo trebali da imamo od igrača od kojih se najviše očekuje. Ne želim da ih kritikujem i ovo nije kritika, oni su imali volju i želju, ali mi jednostavno ne dobijamo ništa od najvećih akvizicija. Nadam se da će proraditi, ti momci znaju puno, ali ne mpžemo da ostanemo samo na pričama, moramo da se pokažemo na terenu".

Radojičić kaže da je njegova ekipa imala jasan plan, ali da i drugi put ove sezone na sličan način gubi derbi od Budućnosti.

"Imali smo plan - izašli smo sa mladom ekipom, u nastavklu uveli iskusnije, ali Budućnost je iskoristila svoju šansu, imala je još jednu sličnu prije toga, a mi našu nismo. Jer, ako ne date gol kada ste 'jedan na nula' u ovakvoj utakmici, šta drugo da očekuješ nego da budeš poražen? Šta je tu je, nije ništa završeno, pokušaćemo da se konsolidujemo, da vratimo neke igrače, da ih ponovo spremimo. Idemo dalje, nećemo da kukamo", zaključio je trener Sutjeske.

Bonus video: