Šansa za Zvezdu i Dinamo, Milan i Totenhem u fokusu

Dinamo ima veliku šansu protiv Volfsbergera, koji u Zagreb stiže bez osam zaraženih fudbalera. Zvezda čeka Gent

3058 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Zagrebački Dinamo, jedan od tri regionalna predstavnika u Ligi Evrope, na Maksimiru će danas imati veliku priliku da upiše prvu pobjedu.

U grupi K, prvak Hrvatske dočekuje austrijski Volfsberger, lidera sa četiri boda iz dvije utakmice, ali koji je objavio da ima osam igrača pozitivnih na koronavirus na posljednjem testiranju. “Modri” su u prva dva kola remizirali s Fejnordom a potom i u Moskvi sa CSKA.

Za razliku do najbolje hrvatske ekipe, Rijeka je bez boda, ali će na Kantridi biti pravi spektakl - dolazi Napoli, koji se pobjedom u San Sebastijanu u 2. kolu iskupio za domaći poraz od AZ Alkmara. S obzirom na podatak omogućeno prisustvo određenog broja navijača, domaća ekipa će imati ogroman motiv da se pokaže pred izabranicima Đenara Gatuza.

Za razliku do hrvatskih učesnika, Crvena zvezda je nakon poraza u Hofenhajmu sjajnom igrom na stadionu “Rajko Mitić” deklasirala češki Liberec sa 5:1. Na novom ispitu “crveno-bijeli” opet igraju u Beogradu, ali rival im je belgijski Gent, koji je poražen u oba prethdona kola. Izabranici Dejana Stankovića na krilima pobjede protiv Čeha mogli bi da naprave veliki iskorak ka proljeću u Evropi.

Derbi se igra u grupi D, gdje je u sudaru timova sa maksimalnim učinkom Benfika na “La Lušu” domaćin Rendžersu.

Milan je lider u grupi H sa maksimalnih šest bodova pred derbi sa Lilom, koji je sakupio četiri. Ekipa Stefana Piolija je neporažena od marta, ali Lil nije izgubio još od februara, mada je odigrao i znatno manje utakmica od “roso-nera”.

Totenhem je najavio pohod na pobjedu u drugom Uefinom takmičenju, pošto Žoze Murinjo želi treći pehar Lige Evrope. Ipak, Sparsi su izgubili u prethodnoj utakmici u Antverpenu, pa se očekuje da iz svih oružja napadnu Ludogorec u Razgradu. Bugarska ekipa poražena je u dva prva kola

Bonus video: