Budućnost u gradskom derbiju, Dečić sa Zetom: Vodeći nastavljaju serije pred pauzu?

Budućnost dobila sedam od posljednjih osam mečeva pred današnje gostovanje OFK Titogradu, Dečić jedini nema poraz u ligi uoči duela sa Zetom u Tuzima

3796 pregleda 0 komentar(a)
Sa septembarskog duela Budućnost - OFK Titograd (3:1), Foto: Luka Zeković
Sa septembarskog duela Budućnost - OFK Titograd (3:1), Foto: Luka Zeković

Treće kolo u osam dana, posljednje pred pauzu od dvije sedmice zbog obaveza reprezentacije - crnogorski prvoligaši i danas će na teren.

OFK Titograd i Budućnost igraju gradski derbi na Starom aerodromu (15.30). Dva tima dočekuju meč u različitim okolnostima - domaćin se bori za opstanak, gost za titulu, ali u sličnom raspoloženju, pošto su ostvarili pobjede na prethodnim mečevima.

Titograd je slavio važnu pobjedu na gostovanju Petrovcu (3:1), a taj trijumf je značajno povećao rasploženje i optimizam u timu Nikole Rakojevića pred duel sa šampionom.

- Siguran sam da ćemo ostvariti povoljan rezultat. Svjesni smo da igramo toplo-hladno, a najveći razlog za to su godine jer imamo ubjedljivo najmlađi tim u ligi. Svaka utakmica za ovu ekipu je veliko iskustvo. Od graskog derbija su očekivanja velika, jer igramo na našem stadionu, a nakon pobjede u gostima moramo da pokažemo koliko vrijedimo. Ovakva utakmica je prava prilika za to - kazao je vezista OFK Titograda Miloš Kalezić.

Budućnost, s druge strane, nema jednu, već sedam pobjeda na posljednjih osam prvenstvenih mečeva, uz jedan remi - tim Mladena Milinkovića favorit je na svakom stadionu u Crnoj Gori.

- Ne čeka nas laka utakmica, zato moramo da budemo maksimalno koncentrisani i puni respekta prema rivalu i njihovom treneru koji je postizao izvanredne rezultate sa svim bivšim klubovima, a sa OFK Titogradom je osvojio titulu. Nadam se da ćemo biti strpljivi i disciplinovani - to nas može dovesti do uspjeha u ovom trenutku kada nismo kompletni - kazao je Milinković, koji ne računa na povrijeđene Grbića, Terzića, Vukčevića i Sekulića, kao ni na suspendovanog Adžića, dok je nastup Ivanovića još pod znakom pitanja.

- Ako se ne budemo ponašali kako treba, ukoliko ne budemo trčali, borili se, davali svoj maksimum... možemo da imamo problema - dodao je Milinković.

Drugoplasirani Dečić ima tri boda manje od Budućnosti, uz utakmicu više, ali cilj Tuzana nije titula, već da što duže ostanu neporaženi. Tim Edisa Mulalića jedini je u dosadašnjih 12 kola koji nije izgubio meč, a seriju će pokušati da nastavi danas na svom terernu protiv Zete (18).

- Dobro smo počeli sezonu, ali smo svjesni da je ovo samo početak, ima još puno da se igra i nema nikakve euforije. Nema vremena ni za analize, igra se u tako brzom ritmu, a mi želimo da pobjedom odemo na pauzu - kaže štoper Dečića Marko Tući.

I Zeta je u dobroj seriji - u iščekivanju bodovne kazne od strane Fudbalskog saveza zbog napuštanja terena protiv Budućnosti tim Dejana Roganovića vezao je dvije pobjede i probio se na 4. mjesto.

- Čeka nas možda i najteže gostovanje zbog načina igre protivnika, koji je potpuno zasluženo na 2. mjestu. I mi smo u usponu forme, dolazimo po dobar rezultat, uz malo sreće možemo i da ostvarimo pobjedu koja bi nas vinula u vrh tabele - ističe vezista Zete Goran Milojko.

Podgorica, koja je zaređela tri poraza, dočekuje Iskru, koja je napokon živnula pobjedom nad Sutjeskom u prošlom kolu od 3:0.

A Sutjeska, u iščekivanju novog trenera nakon smjene Dragana Radojičića, ima imperativ pobjede kraj Bistrice protiv Jezera. Ekipu će voditi doskorašnji Radojičićev pomoćnik Željko Radulović.

U Petrovcu gostuje Rudar - ne samo da je u pitanju duel timova sa začelja, već i okršaj klubova sa najviše finansijskih problema, čiji su fudbaleri prijetili štrajkom.

Parovi 13. kola

PETROVAC - RUDAR (15 h)

Sudija: Miraš Cerović (Podgorica)

SUTJESKA - JEZERO (15)

Sudija: Marko Ćupić (Podgorica)

OFK TITOGRAD - BUDUĆNOST (15.30)

Sudija: Nikola Vođević (Podgorica)

PODGORICA - ISKRA (17)

Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

DEČIĆ - ZETA (18)

Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

Bonus video: