Balić: Da se nametnem i ostanem dio tima; Raičković: Moramo da vjerujemo do kraja

"Ispred nas su dvije važne utakmice. Nadamo se da će Luksemburg da kiksa neku utakmicu i da ćemo mi sa šest bodova doći do prvog mjesta za plasman u B grupu", kaže povratnik u nacionalni tim

22308 pregleda 20 reakcija 5 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Crnogorska fudbalska reprezentacija se danas okupila, a u srijedu će već odigrati prvi meč - prijateljski, protiv Kazahstana u Podgorici.

Biće to uvod u utakmice odluke u Ligi nacija. U subotu u Zaprešiću je rival Azerbejdžan, u utorak Kipar pod Goricom - bez kalkukacija, "sokoli" u ta dva duela moraju da jure šest bodova i da se nadaju da će Luksemburg pregoreti u ulozi favorita.

Povratnik u nacionalni tim, lijevi bek Saša Balić, ne krije zadovoljstvo što je nakon pet godina opet tu.

"Jako sam srećan što sam u reprezentaciji, svakom igraču je zadovoljstvo kaka obuče opremu sa grbom svoje zemlje. Na meni je da se nametnem selektoru, očekujem da svojim odnosom i igrom ostanem dio ove reprezentacije", rekao je Balić.

Nije ga bilo odavno...

"Pratio sam svaku utakmicu u proteklih pet godina. Selekcija se dosta promijenila, ima dosta mladih i novih igrača, koji igraju u jakim ligama. Ima i dosta njih koje znam odranije. Ambicije? Cilj je jasan, da se pokažemo u što boljem svjetlu, jer igramo za reprezentaciju. Na meni je da ispunim sve ono što selektor zahtijeva", istakao je 30-godišnji Balić, član poljskog Zaglebja.

Crna Gora ne zavisi od sebe u finišu Lige nacija, ali mečevima sa Azerbejdžanom i Kiprom mora da priđe maksimalno.

"Ispred nas su dvije važne utakmice. Nadamo se da će Luksemburg da kiksa i da ćemo mi sa šest bodova doći do prvog mjesta za plasman u B grupu.

Kazahstan je prvi rival.

"Selektor će mi dati šansu na jednoj utakmici. Vidjećemo kako će to izgledati, nadam se da će sve biti u najboljem redu".

Vezista Budućnosti Miloš Raičković je ponovo u selekciji, nakon što je bio dio tima i u oktobru.

"Žalosno je što smo tu posljednju utakmicu izgubili na takav način, golom u finišu. Ne treba, naravno, odustati, moramo maksimalno da igramo do kraja. Da pokušamo da osvojimo šest bodova i da čekamo šta će uraditi Luksemburg. Ništa nije izgubljeno, Azerbejdžan i Kipar su kvalitetne selekcije, tako da vjerujemo da mogu da odrade posao za nas", ističe Raičković i dodaje:

"Šta je falilo u tom susretu sa Luksemburgom? S obzirom na to da smo vodili, malo smo naivno primili gol za 1:1. U finišu je stigao i drugi pogodak, ali mislim da je na kraju presudio individalni kvalitet protivnika", jasan je Raičković.

Kazahstan će biti prava provjera.

"Biće tvrda i neizvjesna utakmica. Oni imaju kvalitet , ali očekujem da momci koji dobiju šansu odigraju dobro i ostvare pobjedu", kaže Raičković.

Bonus video: