Pandev kao uzor Jovetiću: Nadam se da ću jednog dana odvesti Crnu Goru na veliko takmičenje

"Nama je svaka pobjeda važna, nismo dugo imali rezultate koje smo željeli. Značilo bi nam da igramo u višem rangu", kazao je as Monaka

27472 pregleda 252 reakcija 8 komentar(a)
Jovetić na meču sa Azerbejdžanom, Foto: Savo Prelević
Jovetić na meču sa Azerbejdžanom, Foto: Savo Prelević

Stevan Jovetić nije ušao u euforiju nakon što je Crna Gora uoči posljednjeg meča grupe 1 C Lige nacija preuzela prvo mjesto i došla u situaciju da protiv Kipra izbori plasman u Ligu B.

Nema ni razloga za to - naša selekcija je u istoj situaciji bila i prošlog mjeseca protiv Luksemburga, pa je izgubila meč pod Goricom.

"Svaka utakmica je priča za sebe. Mi smo pobijedili Kipar 2:0 u gostima, ali to ne znači ništa. Novu pobjedu moramo da zaslužimo. Dobili smo šansu, na nama je da je iskoristimo, ako je ne iskoristimo kao da ništa nismo uradili", kazao je Jovetić.

Remi bez golova sa Azerbejdžanom bio je, ispostavilo se, povoljan rezultat, jer je Luksemburg izgubio od Kipra 2:1.

"Dvadesetak minuta prije kraja rečeno nam je koji je rezultat drugog meča i da Luksemburg ima igrača manje. Odlučili smo da čuvamo to što imamo, i mi smo bili sa desetoricom", kazao je Jovetić.

"Ušli smo u utakmicu sa ciljem da pobijedimo, dobro smo je otvorili, ali poremetilo nas je isključenje. Na kraju smo odigrali na rezultat, i to sasvim dobro, što me raduje. Nismo često igrali na rezultat, a u Italiji, gdje sam igrao šest godina, to te uče od početka karijere i svaki dan. Mi nemamo taj pristup, ali sada smo dobili šta smo htjeli".

Jovetić je naglasio da je ekipa sa deset igrača pokazala karakter.

"Nije nam bilo lako, ali smo pokazali i koliko nam znači reprezentacija i koliko želimo da budemo prvi", rekao je Jovetić, koji je odigrao dobrih 90 minuta, bio aktivan u oba pravca, najopasniji, zapravo jedini opasan pred golom rivala.

"Umorio sam se, vraćao sam se dosta u odbranu, pomagao... Ali, to je normalno, najvažnije je da smo ostvarili rezultat koji je povoljan".

Jovetić je sredinom drugog poluvremena umalo pogodio sa centra...

"Šteta, još u prvom poluvremenu sam vidio golmana da stoji daleko od linije, ali nisam imao šansu da probam. Otvorilo se, zaista šteta što lopta nije ušla. Bio bi sjajan gol, jedan od ljepših u karijeri".

Crnoj Gori bi, kaže Jovetić, mnogo značio plasman u Ligu B, koji donosi duele sa mnogo jačim selekcijama...

"Nama je svaka pobjeda važna, nismo dugo imali rezultate koje smo željeli. Značilo bi nam da igramo u višem rangu", kazao je as Monaka.

Ulazak u Ligu B ne znači odlazak na veliko takmičenje, a to je cilj koji Jovetić ima.

Dobio je i motiv u primjeru Gorana Pandeva koji je sa 37 godina odveo Sjevernu Makedoniju na EURO.

"Prvo, drago mi je zbog njega i Makedonije. Goran je sjajan igrač, sjajan momak, na briljantan način godinama vodi selekciju, igra odlično u Seriji A. Nadam se da će i mene Bog pogledati da to doživim sa Crnom Gorom", zaključio je Jovetić.

Bonus video: