Norvežani "skupili" tim za gostovanje Austriji

Podsjetimo, norveške vlasti su blokirale odlazak nacionalnog tima, jer je nekoliko igrača imalo pozitivne testove, a prema pravilima u toj državi, svi bliski kontakti moraju u 14-dnevnu izolaciju

3769 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Nakon odluke Vlade da zabrani fudbalskoj reprezentaciji odlazak u Rumuniju na meč Lige nacija, norveška selekcija je našla rješenje i igraće protiv Austrije u srijedu.

U nacionalnom timu biće igrači iz inostranih klubova, koji nisu bili na prvobitnom spisku, a ulogu selektora obavljaće Leif Gunar Smerud, koji je selektor mlade reprezentacije.

Podsjetimo, norveške vlasti su blokirale odlazak nacionalnog tima, jer je nekoliko igrača imalo pozitivne testove, a prema pravilima u toj državi, svi bliski kontakti moraju u 14-dnevnu izolaciju.

Fudbalski savez Norveške i igrači su pisali Vladi, molili da promijeni odluku, objasnili da su poštovali sva pravila, da su njihovi testovi bili negativni, da protokol Uefe poštuju sve zemlje - uzalud, zabrana je ostala na snazi.

"Da smo napravili izuzetak, srušili bismo sistem", rekla je norveška premijerka Erna Solberg.

UEFA će donijeti odluku šta će da bude sa otkazanom utakmicom Rumunija - Norveška, a prema protokolu evropske kuće fudbala, meč bi trebalo da bude registrovan 3:0 za Rumune.

Bonus video: