Murinjo nadmudrio Gvardiolu: Totenhem na vrhu poslije 35 godina!

Sparsi slavili golovima Sona i Lo Selsa

10674 pregleda 24 reakcija 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mančester siti je igrao svoju igru, a Žoze Murinjo tačno znao šta je želio u derbiju 9. kola Premijer lige.

I plan mu se ostvario nakon taktičke perfekcije - Totenhem je savladao "građane" (2:0) i preuzeo prvo mjesto na tabeli na koje bi sjutra veče mogao da se vrati Lester, ako slavi protiv Liverpula u gostima.

Makar do tog meča ostaje podatak - Totenhem je posljednji put nakon devet odigranih mečeva bio prvi na tabeli engleskog prvenstva davne 1985. godine.

Sparsi izgledaju kao kandidat za titulu, a da s njima nema šale bilo je jasno već u 5. minutu kada je Son matirao Edersona.

Bila je to akcija u kojoj je sva pažnja centralnih bekova Sitija bila usmjerena na Kejna, a u takvim situacijama - kada je teren otvoren - Korejac je među najboljim realizatorima na planeti.

Potom - Siti je kružio oko kaznenog prostora domaćina, ali pamtiće se da je Murinjova odbrana izblokirala makad desetak šuteva iz dobrih pozicija De Brujnea, Žezusa, Mareza, Silve...

Pritisak Sitija je trajao sve vrijeme (poništen mu je i pogodak za 1:1 zbog igranja rukom Žezusa), a onda je Totenhem dočekao momenat - Dajer je otvorio kontranapad, Kejn asistirao, a Lo Selso zatresao mrežu u 65. minutu.

Argentinac je pogodio samo 35 sekundi pošto je ušao na teren umjesto Ndombelea, a Kejn je asistirao deveti put u devet utakmica ove sezone u prvenstvu.

Murinjo je nadmudrio Gvardiolu i sada mirno čeka sjutrašnji derbi između Liverpula i Lestera.

Siti je na osam bodova od prvog mjesta, ima i meč manje od lidera...

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Bonus video: