Dečić ne gubi i ne mijenja ciljeve: Bitan je samo prvi naredni meč

Tuzani se ne zaustavljaju - nakon 14 kola su jedini tim bez poraza u crnogorskom šampionatu

4002 pregleda 130 reakcija 7 komentar(a)
Foto: FK Dečić
Foto: FK Dečić

O Dečiću više ne može da se priča niti piše kao o hitu Telekom Prve crnogorske fudbalske lige. Nakon 14 kola je drugi na tabeli, jedina je ekipa bez poraza u šampionatu...

Tuzani su snagu potvrdili i u Pljevljima u subotu pobjedom nad Rudarom 3:0, ali ambicije se ne mijenjaju. Igrač su više puta istakli da je cilj isti kao i pred početak sezone - da Dečić opstane u ligi, da postane standardan član elitnog ranga...

- Iako smo trenutno na drugoj poziciji, naše ambicije za ovu sezonu se ne mijenjaju. Ovo je prva sezona nakon ulaska iz Druge lige i želimo da Dečić bude stabilan prvoligaš. Vjerujem da smo na dobrom putu, a ako se ukaže prilika za nešto više, sigurno ćemo uraditi sve da je iskoristimo - kaže vezista Matija Božanović.

Najbolja odbrana u ligi (samo šest primljenih golova), drugi najbolji napad (21, samo je Budućnost postigla više) daju za pravo Dečiću da kaže da je postavio neke standarde.

- Nema neke posebne tajne u našoj igri. Svi sada već znaju kako radi trener Edis Mulalić. Traži da uvijek dajemo maksimum na svakom treningu i utakmici, da vjerujemo u sebe... Rezultat toga je najbolja odbrana u ligi u dosadašnjih 14 kola i veliki broj postignutih golova. Tu je, naravno, i kvalitet igrača koji je neosporan i koji je dokazan na mnogim utakmicama ove sezone. Sve je u ovom trenutku idealno za nas, ali moramo da nastavimo da se dokazujemo - ističe bivši vezista Podgorice.

Budućnost dominira, ima 10 pobjeda u 13 mečeva, vjerovatno i nema pravog konkurenta u borbi za titulu.

- Mi o tituli zaista ne razmišljamo. Dosta je rano da bismo mislili uopšte o plasmanu na kraju sezone, a i Dečić je tim koji i dalje treba da se dokazuje. Uvijek smo fokusirani na prvi naredni meč i to je jedini pravi pristup.

Dečić u srijedu dočekuje Sutjesku u četvrtfinalu Kupa, s istim rivalom se sastaje u Nikšiću za vikend u 15. kolu.

- U narednim kolima imamo težak raspored. Prvo jedan meč sa Sutjeskom, onda i taj drugi. Neće biti lako, ali nadam se da možemo da nastavimo pozitivnu seriju. Želimo da polusezonu završimo sa što više bodova i na mjestu na kojem smo bili u većem dijelu šampionata - dodao je Božanović.

Osam remija ima Dečić uz šest trijumfa ove sezone. Dokazao se u duelima protiv Budućnosti (2:0 i 2:2), nadigrao je Iskru, Zetu...

- Bilo je zaista dosta dobrih utakmica, nije lako izdvojiti neku posebno, jer smo stvarno gotovo u svakoj igrali ono što smo i dogovorili. Ako bih morao da izdvojim meč, onda neka to bude pobjeda protiv aktuelnog šampiona Budućnosti već u prvom kolu - zaključio je 26-godišnji fudbaler.

Bonus video: