Prvo „finale” za PSŽ - bez prava na grešku protiv Lajpciga

Liga šampiona u fudbalu - Pari Sen Žermen dočekuje Lajpcig u meču u kojem praktično nema pravo na kiks

1848 pregleda 0 komentar(a)
Nejmat, Foto: Reuters
Nejmat, Foto: Reuters

Prije tačno tri mjeseca Pari Sen Žermen je protiv Bajerna jurio evropsku titulu. Sada, duel sa Lajpcigom u 4. kolu grupe H Lige šampiona može da se okarakteriše kao prvo finale u sezoni za klub iz Grada svjetlosti.

PSŽ nakon tri runde ima tri boda, tri manje od Mančester junajted i Lajpciga, od kojih je po jednom do sada i izgubio, a ako upiše još jedan poraz - biće u bezizlaznoj situaciji.

- Ovo je ključni meč u grupi i želimo pobjedu. Hoću da vidim ekipu koja je spremna da rizukuje da bi dala gol, a ne koja se boji greške u odbrani - rekao je trener „svetaca” Tomas Tuhel.

Presnel Kimpembe, Idriza Gaj, Timo Kerer, Mauro Ikardi..., samo su neki od igrača na koje Tuhel ne može da računa. Ali, tu su Nejmar, Kilijan Mbape i Anhel di Marija.

- Nejmar nije na 100 odsto, ali igraće. On je stvoren za ovakve utakmice - istakao je Tuhel.

Biće ovo repriza polufinala iz prošle sezone kada je PSŽ slavio 3:0 golovima Markinjoša, Di Marije i Huana Bernata.

- Kažu da je ovo finale? Potrudićemo se onda i da im damo takav meč kakav žele - poručio je trener Lajpciga Julijan Nagelsman.

U istoj grupi, Mančester junajted čeka Bašakšehir, od kojeg je u prošlom kolu izgubio u Istanbulu.

- Imamo šest bodova, treba nam makar 10 da bismo prošli. Možda će nam trebati i svih 12, tako da ovaj meč moramo da dobijemo - rekao je Ole Gunar Solskjer.

BARSA BEZ MESIJA U KIJEVU

Nakon povratka iz Južne Amerike, te blijedog izdanja protiv Atletika, Lionel Mesi je dobio odmor od Ronalda Kumana - neće ga biti u kombinaciji za večerašnji meč sa Dinamom u Kijevu.

- Odmoriće Mesi, kao i Frenki de Jong. U dobroj smo situaciji, imamo devet bodova i možemo to da priuštimo. Treba im predah - jasan je Kuman.

U dobroj situaciji je i Juventus sa šest bodova. Ako večeras u Torinu savlada Ferencvaroš (rivala kojem je u Budimpešti dao četiri gola) otvoriće vrata osmine finala.

- Očekujem da pokažemo napredak u odnosu na prethodne mečeve i da pobijedimo - kaže Andrea Pirlo.

ČELSI I SEVILJA BI DA ZAVRŠE POSAO

Čelsi gostuje Renu, Sevilja se sastaje sa Krasnodarom u Rusiji (oba meča počinju u 18.55 časova). Ako gosti pobijede, dva kola prije kraja će obezbijediti plasman u nokaut fazu.

„Plavci” jure šestu pobjedu zaredom u svim takmičenjima.

- U dobroj smo seriji jer smo našli balans koji nam je falio u startu sezone. Primamo malo golova i to je ključ, ali ne smijemo ni da pomislimo da će biti lako sa Renom - rekao je menadžer Čelsija Frank Lampard.

U grupi F su tri tima u samo dva boda (Borusija šest, Lacio pet, Klub Briž četiri), a vjerovatno posljednju šansu da se uključi u borbu za plasman ima Zenit. Ruski šampion je osvojio prvi bod protiv Lacija u Sankt Peterburgu, a večeras u Rimu protiv istog rivala želi sva tri...

- Biće ovo veliki ispit za nas - ističe trener Lacija Simone Inzagi.

Grupa E

Krasnodar - Sevilja 18.55

Ren - Čelsi 18.55

Grupa F

Borusija Dortmund - Briž

Lacio - Zenit

Grupa G

Dinamo Kijev - Barselona

Juventus - Ferencvaroš

Grupa H

Mančester junajted - Bašakšehir

PSŽ - Lajpcig

Bonus video: