Matić: Crna Gora ima velikog Deja, Hrvatska ima Šukera, Srbiji treba Vidić

"Kada se pojavi na skupovima UEFA, svi ga, kao i Davora Šukera, uvažavaju i imaju veliko poštovanje prema njima, a samim tim i zemljama koje oni predstavljaju", naveo je Matić

10484 pregleda 26 reakcija 19 komentar(a)
Nemanja Matić, Foto: Printscreen
Nemanja Matić, Foto: Printscreen

"Nemanja Vidić na čelu Fudbalskog saveza Srbije (FSS) je rešenje za spas srpskog fudbala", poručio je fudbaler Mančester junajteda i donedavni reprezentativac Srbije.

Matić je u otvorenom pismu pozvao i predsjednika Aleksandra Vučića, kao velikog ljubitelja sporta, da ubijedi nekadašnjeg kapitena Crvene zvezde i Junajteda da preuzme odgovornost i krene u akciju spasavanja srpskog fudbala.

Vidić je nedavno pozvao čelnike FSS da podnesu ostavke u žestokom otvorenom pismu srpskoj javnosti.

"Hrvatska za svog predsjednika fudbalskog saveza ima Davora Šukera koji je bio najbolji napadač Evrope, jedan od najboljih igrača Real Madrida i vjerujem da igračima nije svejedno kad ispred njih stane neko sa takvim imenom kao sto je Davor Šuker.

Crna Gora na čelu fudbala ima VELIKOG Dejana Savićevića, jednog od najboljih igrača svih vremena na našim prostorima. Prošlo je dosta godina od kada je Dejo igrao fudbal, ali i dan danas se navijači Zvezde i Milana sjećaju majstora, prepričavaju njegove akcije. Kada se pojavi na skupovima UEFA, svi ga, kao i Davora Šukera, uvažavaju i imaju veliko poštovanje prema njima, a samim tim i zemljama koje oni predstavljaju", naveo je Matić.

Zbog toga, kaže Matić, Vidić bi trebalo da preuzme mjesto prvog srpskog fudbala.

"Smatram da je svojim radom, poštenjem, fudbalskim znanjem, profesionalizmom, posvećenosti fudbalu sposoban da naš fudbal odvede na vrh Evrope, gdje je i sam bio kao igrač. Ako se komšije mogu pohvaliti da imaju svoje najveće legende na čelu fudbalskog saveza, zašto i mi ne uradimo isto. Veliki Nemanja Vidić na čelu FSS, dok ovo pišem, suza mi u oku od sreće na pomisao da ovo može da se desi. Nemanja bi vratio nadu fudbalskoj Srbiji, narod bi se vratio na stadion, da podrži svoju zemlju. Ne bismo morali da dijelimo karte i molimo ljude da dođu na stadion (FSS zna o čemu pričam)", objasnio je Matić.

"Ne tražim da se bilo ko otjera, nego tražim da Nemanja Vidić odluči ko treba i šta treba da radi u našem fudbalu, jer imam apsolutno povjerenje da će uraditi sve za dobrobit našeg fudbala.

Mora dobiti i podršku države Srbije, jer je fudbal veoma bitan. Svi znamo da je predsjednik Aleksandar Vučić veliki ljubitelj sporta, stoga ga pozivam da da svoj doprinos tako što će pokušati da ubijedi Nemanju da preuzme tu odgovornost i krene u akciju spasavanja srpskog fudbala. Promašili jesmo evropsko prvenstvo, nemojte da promašimo Nemanju Vidića…", zaključio je Matić.

Bonus video: