Šilton o čuvenom meču: Maradona nam se nikada nije izvinio

Maradona je protiv Engleske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva 1986. postigao dva najpoznatija gola u istoriji

6569 pregleda 11 komentar(a)
Maradona postiže drugi gol, Foto: Reuters
Maradona postiže drugi gol, Foto: Reuters

Četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Meksiku 1986. i duel Engleske i Argentine na stadionu "Asteka".

Meč velikih neprijatelja, pun naboja, tenzija...

Bio je to dan kada se Maradona upisao u besmrtnost. Prvo je postigao gol rukom, a zatim čuveni slalom od polovine igrališta do gola. Englezi su bili nemoćni...

Tih scena prisjeća se i Piter Šilton koji je na tom meču branio za Engleze.

„Niko od nas nije očekivao da će se tako nešto desiti. Kako smo mogli da znamo? Skočio je istovremeno kad i ja, tražeći način da dohvati loptu, znao je da ne može glavom da je šutne, samo ju je odalamio rukom u mrežu. Prekršio je pravila. Čista prevara“, rekao je Šilton 34 godine poslije čuvenog meča.

Englez kaže da se Maradona zbog toga nikada nije izvinio.

"Nikad se nije izvinio zbog tog gola. Nikada nije rekao da je varao i da mu je žao već je insistirao na priči da je to "Božija ruka". To nije bilo u redu sa njegove strane", rekao je Englez.

Drugi gol je čista majstorija.

„Ne zanimaju me priče i pričice, prvi gol je donio Argentini prolaz. Dao je drugi gol odmah poslije našeg izjednačenja i bio je briljantan, dok smo se mi i dalje bunili zbog onog što se desilo koji minut ranije. Prvi put na utakmici pustili smo ga da se zaleti na našu odbranu sa loptom. Dao nam je gol! Sjajan gol je dao, ali mi nijednog trenutka nismo imali dilemu da ga ne bi ni postigao da nije bilo prvog“.

Bonus video: