Gatuzo o Maradoni: Žao mi je što nijesam startovao na njega, napravio je neke greške u životu, ali svi ih čine

"Ne znam je li za ovaj grad važniji Sveti Đenaro (zaštitnik Napulja) ili Dijego Armando Maradona, uz dužno poštovanje svecu"

10971 pregleda 2 komentar(a)
Gatuzo, Foto: Reuters
Gatuzo, Foto: Reuters

Napoli je sinoć u četvrtom kolu Lige Evrope pobijedio Rijeku, ali nikome u Napulju sinoć nije bilo do fudbala - grad pod Vezuvom je tugovao za Dijegom Armandom Maradonom.

I poslije utakmice više je bilo riječi o Maradoni, nego o samom meču.

O Maradoni je govorio trener Napolitanaca, Đenaro Gatuzo.

"Imam toliko divnih sjećanja na Dijega. Večerali smo zajedno nekoliko puta. Umro je, ali nikad neće umrijeti jer je bio nevjerovatno osoba. Napravio je neke greške u životu, ali svi ih čine", rekao je Gatuzo, a onda i nastavio:

"Čak i juče, dok sam se vozi gradom, atmosfera je bila potpuno drugačija. Dijego je došao s druge planete i živjeće zauvijek, kao i sve legende. Nadam se da će pozdraviti moju sestru tamo gore. Jedino žalim što nikad nijesam startovao na njega na terenu. Nadam se da ćemo što prije osvojiti trofej koji ćemo mu posvetiti. Dijego nije bio sam čovjek koji je osvojio Skudeto, bio je najbolji igrač na svijetu koji je nosio dres Napolija, predstavljao grad i ostvario snove cijele jedne generacije dok su svi trofeji išli klubovima sa sjevera. Ne znam je li za ovaj grad važniji Sveti Đenaro (zaštitnik Napulja) ili Dijego Armando Maradona, uz dužno poštovanje svecu", kazao je Gatuzo.

Povezani članci

26. Novembar 2020.

Svi su Maradona: Napoli igra, oko "San Paola" gori

Bonus video: