Marko Burzanović opet koban po Podgoricu, Petrovac bolji od Iskre

Drugi put u četiri dana Marko Burzanović je pogotkom produbio krizu Podgorice

6260 pregleda 0 komentar(a)
Zeta uspjela da opet bezbolno obavi tranziciju, Foto: Savo Prelević
Zeta uspjela da opet bezbolno obavi tranziciju, Foto: Savo Prelević

U četvrtfianlu Kupa Crne Gore Marko Burzanović je u prvom minutu nadoknade pokorio DG arenu. Isti fudbaler Zete pobrinuo se za novu pobjedu svog tima na gostovanju istom rivalu.

Iako Zeta nije stvorila nijednu šansu, Burzanović je bio uporan da pritisne neiskusnog golmana Ivezića, iskoristi njegovo poigravanje da mu ukrade loptu i plasira u mrežu u 77. minutu.

Bio je to prvi i jedini udarac Zete, ali ni domaća Podgoerica se nije proslavila. U 35. minutu pokušaj Kordića, u 53. sjajan šut Anđelka Jovanovića ali i još bolja odbrana.

Ipak, Podgorica ima razloga da žali makar za bodom jer je u posljednjim trenucima utakmice volej Muharemovića sa 13 metara završio na okviru gola.

"Imali smo sreće da slavimo greškom golmana, ali smo i odigrali čvrsto i taktički dobro. Uspjeli smo da nakon ljetošnjih odlazaka se pojačamo na pravi način, ali i budemo u gornejm diejlu tabele do momenta kada smo uigrali ekipu. Ovaj, ali i reztultat iz četvrtfinala Kupa to poptvrđuju i sada je, naravno, cilj da dalje napredujemo i jurimo vrh tabele", kazao je Aleksandar Kaluđerović, pomoćni trener Zete.

Ekipi Podgorice nije lako pao novi poraz od Zete i podatak d asu sedam utakmic abez trijumfa.

"Ne vidim problem u igri, ali imamo nedostatak sreće. Ušli smo u negativnu seriju i to se odrazi na nesvakidašnje greške, dok sa druge strane nedostaje efikasnosti. Šanse stvaramo ,ali ih ne koristimo", rekao je Milorad Peković, trener Podgorice.

Obje ekipe su sada na 20 bodova, koliko ima i Sutjeska. Ispred su Dečić sa 27 i Budućnost 34, uz mneč manje.

Petrovac je upisao drugi trijumf u sezoni, pod Malim brdom je dobio Iskru 1:0. Odlučujući pogodak postigao je Zoran Mikijelj u 74. minutu.

Iskra je ostala na 18 bodova, Petrovac je posljednji sa 11, dva boda ali i utakmicom manje od Rudara.

Bonus video: